16 Ιανουαρίου 2016

Κάποιοι χρησιμοποιούν το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει ο Νταβούτογλου Η τουρκική κυβέρνηση του ψάχνει να εντοπίσει τους πραγματικούς δράστες της επίθεσης Του Νίκου Στέλγια


Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποίησε σημαντικές δηλώσεις σε ότι αφορά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Νταβούτογλου δηλώνει ότι η κυβέρνηση του ψάχνει να εντοπίσει τους πραγματικούς δράστες της επίθεσης και αφήνει να εννοηθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα είδος «πιονιού» κάποιων σκοτεινών κύκλων. Ο κ. Νταβούτογλου δηλώνει ότι σήμερα οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη τεσσάρων υπόπτων, οι οποίοι ενδέχεται να σχετίζονται με το χθεσινό χτύπημα. «Δυστυχώς χάσαμε 10 επισκέπτες μας με ξένη υπηκοότητα. Είχαμε 15 τραυματίες. Οι 6 νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία μας», δηλώνει ο κ. Νταβούτογλου.
Στην συνέχεια, ο κ. Νταβούτογλου πρόσθεσε το εξής: «Οι παρασκηνιακές σχέσεις του δράστη ενίσχυσαν την άποψη ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται κάποιοι παράγοντες. Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια οργάνωση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σχετική ευκολία από διάφορους κύκλους». Σύμφωνα με τον ίδιον, αυτή την στιγμή, η Άγκυρα επιχειρεί να εντοπίσει αυτούς τους κύκλους. Μόλις εντοπιστούν οι υπαίτιοι της χθεσινής εξέλιξης, η Τουρκία θα «απαντήσει».Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρει ότι η χώρα του, εκτός από την απειλή του Ισλαμικού Κράτους αντιμετωπίζει και τις απειλές του ΡΚΚ και της μαρξιστικής οργάνωσης DHKP-C. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του θα εντατικοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας σε «ευαίσθητες περιοχές». Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στην Ρωσία, δίχως να την κατονομάσει. Ο ίδιος ζητά από την Ρωσία να επιτρέψει στην χώρα του να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, ισχυρίζεται ότι κάποιες δυνάμεις εμποδίζουν και δυσχεραίνουν την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία. Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η Δαμασκός συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος. 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ