14 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκία: Λόγος για ελεύθερους σκοπευτές κατά διαδηλωτών(upd) Συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και δύο νεκρούς στο Ντιγιάρμπακιρ


Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής αφήνουν πίσω τους στο Ντιγιάρμπακιρ τουλάχιστον δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι İMC TV ο θάνατος των δυο πολιτών στο Ντιγιάρμπακιρ ενδέχεται να ήρθε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Το κανάλι κάνει λόγο για τρεις τραυματίες, οι οποίες νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία του Ντιγιάρμπακιρ. Επίσης, αναφέρει ότι στην πόλη επικρατεί μεγάλη ένταση.

Σε διάφορες συνοικίες του Ντιγιάρμπακιρ, αντάρτες και διαδηλωτές ανταλλάσσουν αληθινά πυρά με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Υπάρχουν τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρονται στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από σχετικό κάλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΔΚΛ) για πορεία διαμαρτυρίας σχετικά με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τις οποίες επιβάλλει η τουρκική κυβέρνηση στις κουρδικές επαρχίες. Οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διαλύσουν τα πλήθη με βία, αντλίες νερού, πλαστικές αλλά και αληθινές σφαίρες. Τα επεισόδια ξέφυγαν μέσα σε λίγη ώρα από κάθε είδους έλεγχο και επεκτάθηκαν σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες.

Εν τω μεταξύ, σε διάφορες κουρδικές επαρχίες, το τουρκικό κράτος επιβάλλει εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας. Στο Χακκάρι, στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Μάρντιν, ο ντόπιος πληθυσμός ετοιμάζεται για μια νέα νύχτα συγρκούσεων και έντασης. Την ίδια ώρα, οι κουρδικές δυνάμεις καλούν τους λαούς της Τουρκίας να ξεσηκωθούν και στο δυτικό κομμάτι της Χώρας. http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=226708