14 Αυγούστου 2015

Τουρκία: Νέα βουτιά της λίρας σε ιστορικό χαμηλό

Τουρκία: Νέα βουτιά της λίρας σε ιστορικό χαμηλό- Στο 9,66% η απόδοση του 10ετους Το τουρκικό νόμισμα διολισθαίνει 0,44% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 2,839 λίρες το δολάριο. Η απόδοση του 10ετους τουρκικού ομολόγου ενισχύεται μια μονάδα βάσης στο 9,66%.H ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας συνεχίζεται και την Παρασκευή, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για νέες βουλευτικές εκλογές ενώ μαίνονται τα μέτωπα με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους Κούρδους.Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας κατέρρευσαν, καλώντας πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το τουρκικό νόμισμα διολισθαίνει 0,44% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 2,839 λίρες το δολάριο.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η τουρκική λίρα έχει καταγράψει πτώση 32% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος.Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετους τουρκικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται μια μονάδα βάσης στο 9,66%. Από τον Ιανουάριο έχει αυξηθεί περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες.Απώλειες καταγράφουν και οι τουρκικές μετοχές. Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης υποχωρεί 10% για το 2015.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ