14 Μαΐου 2015

ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ Κόντρα για το βίντεο με τις ναζιστικές θηριωδίες

ΤO BINTEO για τις ναζιστικές θηριωδίες που προβάλλεται στους σταθμούς του μετρό
Φωτιές άναψε το βίντεο που προβάλλεται εδώ και αρκετές ημέρες στους σταθμούς του μετρό με θέμα τις ναζιστικές θηριωδίες.

ΤO BINTEO για τις ναζιστικές θηριωδίες που προβάλλεται στους σταθμούς του μετρό
Το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις όταν το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ανήρτησε στην ηλεκτρονική του έκδοση άρθρο με τίτλο «Βίντεο στο ελληνικό μετρό, οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα».

Χθες το Ποτάμι σε ερώτηση πέντε βουλευτών του επεσήμαινε ότι «με τέτοιου είδους ενέργειες η εικόνα που πλάθεται για τη χώρα μας και ειδικά αυτήν την περίοδο είναι απαράδεκτη και αποκρουστική». Οι βουλευτές του Ποταμιού, μάλιστα, Χρ. Ταχιάου, Γ. Αμυράς, Σπ. Δανέλλης, Ιάσ. Φωτήλας και Γρ. Ψαριανός ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς αν το γεγονός αυτό είναι σε γνώση και έγκριση του πρωθυπουργού.

Το κουβάρι ξετυλίχτηκε λίγες ώρες αργότερα, όταν ο κ. Ησυχος απάντησε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για... δύο διαφορετικά βίντεο. Ενα με πλάνα από τη γερμανική εισβολή στην Αθήνα (που έχει χρησιμοποιήσει στο δημοσίευμά του το «Spiegel») και ένα (αυτό που προβάλλεται στο μετρό) με πλάνα από τις ναζιστικές θηριωδίες.

Απαντώντας ο κ. Ησυχος, έκανε λόγο για «διαστρέβλωση που αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας» και για «μια κατασκευή που πατάει σε λάθος ή ακόμα και ανύπαρκτα δεδομένα, όπως και παραποιημένα γεγονότα».

«Πράγματι προβάλλεται βίντεο στις οθόνες του μετρό και του ηλεκτρικού, διάρκειας 50' δευτερολέπτων, αλλά δεν είναι αυτό που επικαλούνται τα προαναφερόμενα μέσα και οι βουλευτές του κόμματος Το Ποτάμι. Αυτό που αναπαράγουν, τόσο το γερμανικό «Spiegel» όσο και ορισμένα ελληνικά μέσα, είναι μια κατασκευή άσχετη με αυτό που προβάλλεται», υποστηρίζει ο κ. Ησυχος, εξηγώντας ότι το βίντεο που επικαλούνται είναι μια συρραφή - μοντάζ στιγμιότυπων από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου στη ΛΑΕΔ.

Ο ίδιος μιλάει για «λαθροχειρία» και ξεκαθαρίζει ότι η εκδήλωση στη ΛΑΕΔ όσο και το βίντεο στους σταθμούς του μετρό είναι ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τη στήριξη του υπουργείου Μεταφορών ως προς το τμήμα που αφορά την προβολή του βίντεο στους σταθμούς του μετρό.Το βίντεο ξεκίνησε να προβάλλεται σε πέντε γλώσσες στους 62 σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού δωρεάν, ως κοινωνικό μήνυμα ύστερα από εντολή του αν. υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΘΝΟΣ