28 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Guardian: «Ανυπότακτοι και οραματιστές» στην κυβέρνηση Τσίπρα

Guardian: «Ανυπότακτοι και οραματιστές» στην κυβέρνηση Τσίπρα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα διεθνή μέσα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, την οποία υποδέχτηκαν με ποικίλα σχόλια.
Για ένα υπουργικό συμβούλιο απαρτισμένο από «ανυπότακτους και οραματιστές» κάνει λόγο η βρετανική Guardian:«Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει παρατάξει μια μεγάλη κλίκα ακαδημαϊκών, προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανυπότακτων και οραματιστών να συμμετάσχουν στην πρώτη κυβέρνηση κατά της λιτότητας στην Ευρώπη. Λίγες είναι οι ενδείξεις υποχώρησης από τις δεσμεύσεις της να διαλύσει τα κατασταλτικά μέτρα λιτότητας στην καρδιά του προγράμματος διάσωσης της βυθισμένης στο χρέος χώρας».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει την κατηγορηματική προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί μόνο με κυβερνήσεις και όχι με τους τεχνοκράτες που εκπροσωπούν την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Στην επιλογή Τσίπρα να τοποθετήσει τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών εστιάζουν οι FT σε σημερινό τους δημοσίευμα με τίτλο «Ο Τσίπρας επιλέγει τον καθηγητή που τάσσεται κατά της λιτότητας για υπουργό Οικονομικών»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113443928