28 Ιανουαρίου 2015

Απλώσαμεν τον Τραχανά Δεν Επροκάμαμεν και Μούσγωσε

http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD2.jpg
Να μου επιτραπεί να επισημάνω προς πολλούς συναδέλφους που εκφέρουν δημόσιο λόγο απο καθήκον πως η διαπραγματευτική διαδικασία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Στην διαδικασία αυτή υπάρχει χώρος απο την κάθε πλευρά να ξεδιπλώσει την ατζέντα της και να μεταχειριστεί κάθε μέσο προκειμένου να επιτύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, κυρίως δε  σε ζήτημα το οποίο και θεωρεί κομβικής σημασίας για την ίδια.Κατανοώ την αναγκαιότητα της υπεράσπισης της μέχρι πρότινος κυβερνητικής γραμμής του σχήματος συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ως και στο τι αποσκοπεί, ποιό το βάθος της δηλαδή. Κατανοητό και το γιατί πρέπει να ανασυρθεί ο όρος "σταλινικά κατάλοιπα"  πάλι καλά γιατί πεφωτισμένα μυαλά της δεξιάς μέχρι πριν λίγο καιρό μιλούσαν για "κατσαπλιάδες" και για Έλληνες που δεν είναι Έλληνες επειδή ψήφιζαν ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τα "σταλινικά κατάλοιπα" δεν διαθέτουν καμιά απο τις αγκυλώσεις που έφεραν υποτακτικές αστικές ελίτ ούτε κουβαλούν και πολλές απο τις δεσμεύσεις τους. Ο Εκσυγχρονισμός των δομών του Κράτους και η αναγκαιότητα του ως πράξη στην σκέψη τους είναι διάχυτος .Είναι και ορθολογιστές και εργασιομανής και όχι ανεπάγγελτοι όπως θα ήθελαν καθώς δε και ιδιαίτερα πετυχημένοι .Γνωρίζουν  σε απόλυτο βαθμό την γερμανική στρατηγική , εκτός να επιμένουν να αγνοούμε τις καταβολές της Ανγκελα Μερκέλ/Τέλος είναι χρόνια στο κουρμπέτι και γνωρίζουν και απο τσιγκέλια και απο γουναράδικα και απο  την κάδη του γουναρά.

Αν λοιπόν πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιους και να τους συμβουλεύσουν  είναι προς την άλλη πλευρά , αυτή των όσων συνεχίζουν να βιάζουν κάθε έννοια λογικής και παίζουν με την νοημοσύνη μας. Κάποτε δε αυτά τα πατριωτικά στοιχεία τύγχαναν ιδιαίτερης προβολής και  εκθειάζονταν  ανελλιπώς.