26 Ιανουαρίου 2015

«ΕΧΩ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΗΣΥΧΗ» Ο Σαμαράς ρίχνει το μπαλάκι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους - «Παραδίδω τη χώρα εντός του ευρώ»

Ο Σαμαράς ρίχνει το μπαλάκι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους - «Παραδίδω τη χώρα εντός του ευρώ»Του Δημήτρη Τσιούφου
Το «μπαλάκι» στους αντιπάλους του, σε ότι αφορά τη δρομολόγηση εξελίξεων στο εσωτερικό της ΝΔ, έρριξε ο Αντ. Σαμαράς, καθώς όχι μόνο δεν άνοιξε ο ίδιος τη συζήτηση για την επιβεβαίωση της ηγεσίας του, αλλά ούτε καν τη σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου δεν ανακοίνωσε, όπως αρχικά αναμενόταν.
Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να προσδιορίσει τις κινήσεις του, αν και πολλά στελέχη της ΝΔ ασκούν ήδη έντονη κριτική στην στρατηγική τακτική που επελέγη και κάνουν λόγο για κακή και λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική που απομάκρυνε το κόμμα από τη παραδοσιακή φιλελεύθερη εκλογική του βάση, χρεώνουν τα λάθη αυτά προσωπικά στον κ. Σαμαρά και το στενό του περιβάλλον και θεωρείται βέβαιο ότι από αύριο κιόλας θα θέσουν ζήτημα σε ότι αφορά την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και πιθανότατα θα ζητήσουν τη σύγκλιση Συνεδρίου προκειμένου να τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Τη στάση του κ. Σαμαρά, ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις, είχε προδιαγράψει νωρίτερα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Σπυράκη λέγοντας ότι «δεν εγέρθη θέμα παραίτησης του κ. Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα δρομολογήσει διαδικασίες για συνέδριο του κόμματος απάντησε πως «ακόμη δεν υπάρχει κάτι επ' αυτού».

Ο Αντ. Σαμαράς σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του», τονίζοντας πως «έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, μου ζήτησαν να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα και το έκανα. Βγάλαμε την χώρα από τα ελλείμματα, από την ύφεση, βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, πρόσθεσε “δημιουργήσαμε μια παράδοση συναινέσεων άγνωστη για την Ελλάδα. Υποχρεωθήκαμε και πήραμε μέτρα επώδυνα και έτσι αποτρέψαμε τα χειρότερα».
Ετσι σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς “παραδίδω μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια, που βγαίνει από την κρίση συντεταγμένα και πάνω απ' όλα παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ».

Για το καλό του τόπου και του λαού, πρόσθεσε “εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει. Ευχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις, γιατί για την Ελλάδα μιλάμε, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω».

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος το εκλογικό αποτέλεσμα τόνισε ότι “παρά τα πολύ δύσκολα αλλά αναπόφευκτα μέτρα που πήραμε, η ΝΔ φαίνεται να έχασε μόνο 2,5 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Η ΝΔ άντεξε και είναι ο εγγυητής της ενότητας, της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να προχωρήσουμε”. Εγγυώμαι, κατέληξε “ότι η ΝΔ θα διαδραματίσει ρόλο εγγυητή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας”.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα στη ΝΔ στην εκλογική μάχη και είπε πως αισθάνεται υπερήφανος. “Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου και το έκανα. Αποτρέψαμε τα χειρότερα. Βγάλαμε τη χώρα από τα ελλείμματα και την ύφεση. Βάλαμε τα θεμέλια για την έξοδο από την κρίση. Δημιουργήσαμε παράδοση κυβερνήσεων συνεργασίας”.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113441989