02 Ιανουαρίου 2015

Ενώπιον της Ιστορίας μας και της Ιστορικής μας Μνήμης


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/30_14.jpg
Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο η ιστορία να τίθεται στο προκρούστειο κρεβάτι να κόβεται και να ράβεται δηλαδή  κατά το δοκούν. Μπορεί η λέξη Έθνος να προκαλεί αλλεργία σε πολλούς αλλά οι όροι  δεξιό παρακράτος,υποτακτικές αστικές ελίτ, ξενοκίνητο παλάτι, ακροδεξιά και νεοφασιστικό κίνημα, ως και εκτροπή και νόθευση λαϊκής εντολής απαγορευτικοί για πολλούς. Το να ονοματίσεις την εξέλιξη των σχεδίων εκτροπής (Προμηθέας,Περικλής, Ιέραξ) ως απλά ταραγμένη δεκαετία δείχνει την δυσκολία προσέγγισης. Πόσο δε να υποχρεωθείς να ενσωματώσεις στο οποίο αφήγημα την εξέλιξη του ΙΔΕΑ σε ΕΝΑ και σε ΕΕΝΑ με την σφραγίδα των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών της CIA και της ΚΥΠ. Όλως τυχαίως σε όλα τούτα ένα λιθαράκι  προσέθεσε και ο Διγενής Γρίβας με την σκευωρία της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ. Το ότι ήταν και εκ των πρωταγωνιστών του δράματος της Κύπρου τυχαία σύμπτωση , όποιος θέλει το πιστεύει. Το ίδιο τυχαία είναι  και η παρουσία ιστορικών προσωπικοτήτων της Δεξιάς, Ευάγγελος Αβέρωφ και Κωνσταντίνος Καραμανλής προέταξαν το ιδεολογικό σε βάρος του εθνικού πολλάκις.Το να αναφέρεις δε ότι για τις Ελλαδικές αστικές ελίτ η Ελλάδα σταματούσε στα όρια της Ελληνικής επικράτειας, μικρήν και έντιμον,  η Κύπρος έπεφτε μακριά , η Μικρασία Άγνωστη, ο Πόντος και Αζοφική μη χαρτογραφημένοι τόποι και οι γενοκτονίες λευκές σελίδες ιστορίας συνιστά  ελάσσονος σημασίας καταγραφή.

Το βασικό λοιπόν είναι να μην τεθεί εκ νέου το αφήγημα του δίπτυχου Εσείς και Εμείς. Έτσι θα  διαμορφωθεί  μια άλλη πραγματικότητα στην συνείδηση μας , δεν θα προσανατολιστεί η συμπεριφορά μας στην συμπεριφορά που επιθυμούν οι όποιοι ταγοί , όπως κι αν λέγονται από όπου κιαν προέρχονται .Η  σκέψη μας και η λογική μας θα σπάσει τεχνητά όρια που θέτουν όσοι στρατευμένοι πασχίζουν να  τις κατευθύνουν στις επιθυμίες τους ώστε να πιστέψεις πως  η πραγματικότητα κυρίως το αύριο, είναι και θα είναι αυτή και όχι η άλλη.

Πράγματι Ελλάδα και Κύπρος συνιστούν μια ενότητα και μια ολότητα την οποία ουδείς λογικός νους μπορεί να διαχωρίσει πόσο δε να την διασπάσει. Πράγματι  η Ελληνική Θάλασσα έχει ως άκρα της την Μεσόγειο, το Λιβυκό, το Ιόνιο και το Αιγαίο, σε αυτή η Ελληνική παρουσία είναι αδιάλειπτη ιστορικά, χάνεται στα βάθη των αιώνων και το διεθνές δίκαιο το έχει συμπεριλάβει στην νομολογία του.

Δυστυχώς το αθηνοκεντρικό ελλαδικό κράτος , οι κοντόθωρες αστικές ελίτ του,  αδυνατούν να αντιληφθούν το τι παράγει η ενότητα αυτή, πιστοί στις ιστορικές τους παρακαταθήκες αλλά και στα όσα με δουλικότητα υπηρετούν και εξυπηρετούν. Εγκαταλείπουν τον ζωτικό χώρο του Αιγαίου μέρα με την μέρα σε όλα τα επίπεδα, αδιαφορούν για τον Ελληνισμό πέραν της Αθηναϊκής Επικρατείας, αποδέχονται την προσπάθεια αναβίωσης του νέο-οθωμανικού χαλιφάτου στα όρια της οποίας η Κύπρος από ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα καταστεί σατραπεία της Τουρκίας και το Αιγαίο Τουρκική λίμνη με το σπάσιμο της συνέχειας της Κυπριακής με Ελληνικής ΑΟΖ. Το σύμπλεγμα Καστελόριζου δεν διαθέτει κατα αυτούς ΑΟΖ γιατί απλά το επιθυμεί η Τουρκία, ο δε αναθεωρητισμός της Τουρκίας ανάγεται σε απλό πολιτικό παίγνιο της τουρκικής διπλωματίας γιατί έτσι  οτι οι πέραν του Ατλαντικού επιθυμούν.

Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις δυστυχώς γκρεμίζουν πολλούς μύθους και προφητείες , τον τουρκικό αναθεωρητισμό τον ενισχύει σήμερα ο Ρωσικός και ο Κουρδικός παράγοντας. Η συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου με όρους υποταγής κα υποτέλειας εξαιτίας της χαμηλής ισχύος του περιορίζει στο πεδίο δράσης στα πλαίσια της Δύσης, Το ανήκομεν εις την Δύσην, εις την Ευρωπαική Ενωση και δη στον σκληρό πυρήνα της απο μόνο του δεν σημαίνει τίποτα για η Δύση και , ο δυτικός κόσμος και τα όσα τον περικλείουν απέχει από τα όσα γνωρίζαμε ή θέλαμε να πιστεύουμε κατα πολύ.

Ξαναγυρίζουμε λοιπόν, ίσως και να μην φύγαμε ποτέ στην ίδια θέση. Ενώπιον της Ιστορίας μας μάρτυρες και κατηγορούμενοι. Πρέπει δε να σταθούμε ως πρέπει και να απαντήσουμε στην νέα αυτή πρόκλησης με τρόπο εμφατικό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο , με τόλμη και γενναιότητα γιατί η αυτογνωσία είναι μια λυτρωτική διαδικασία. Έτσι το Έθνος δεν θα αποτελείται πια από το Εμείς και Εσείς , αλλά από Έλληνες (Ελλαδίτες ,Κύπριους και από τους Έλληνες σε όλα εκείνα τα γεωγραφικά σημεία όπου ο Ελληνισμός διαθέτει προϊστορική παρουσία)  και μόνον τότε θα μπορεί να φτιαχτεί το σύμπλεγμα Ισχυρό Εθνος-Ισχυρό Κράτος-Εθνική Στρατηγική στην βάση του Εθνικού σχεδίου.
Ένα τέτοιο σύμπλεγμα θα έθετε τέρμα (και) στις ονειρώξεις των ντόπιων (αλλά και ξένων) μαθητευόμενων χειρούργων, οι οποίοι και δεν θα τολμούσαν ποτέ να επιχειρήσουν παραχώρηση  και εκχώρηση αναφαίρετων Εθνικών δικαιωμάτων λόγω των σφοδρότατων αντιδράσεων που κάτι τέτοιο θα προκαλούσε. Για αυτό τον λόγο μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας όσοι ψεύδονται διαρκώς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.Γιατί η κολοβή, βολική ιστορική μνήμη μπορεί για κάποιους να αποτελεί μισή αλήθεια όμως στην πραγματικότητα συνιστά διαστρέβλωση , παραχάραξη και ενέχει σοβαρούς εθνικούς κινδύνους.