26 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ-Ρωσία: Όταν σε πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει χώρα και σοβαρός πολιτικός που να μην αντιλαμβάνεται ότι η «μεσσιανική» αντιμετώπιση του κόσμου, είναι αφενός εξόχως υπεροπτική, αφετέρου δε αυτοκαταστροφική, αφού νομοτελειακά θα έρθει η στιγμή που θα κατηγορηθείς για όσα κατηγορείς τους υπόλοιπους, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης της εξωτερικής σου πολιτικής.
Αυτό έγινε και στην περίπτωση των σοβαρών ταραχών στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να περιμένει το State Department «στη γωνία», έχοντας δεινοπαθήσει, χρόνια ολόκληρα, με τις περίφημες εκθέσεις – τιμητές όλων των υπολοίπων για τις επιδόσεις τους στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δήλωση ήταν περισσότερο από δηκτική: «Τα τελευταία γεγονότα στο Φέργκιουσον είναι μια νέα, πολύ ανησυχητική ένδειξη προς τις αμερικανικές αρχές ότι έχει έρθει επιτέλους η ώρα να επιλύσουν τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που έχουν στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»! Ζητάει μάλιστα οι ΗΠΑ να ασχοληθούν με την επίλυση των δικών τους προβλημάτων, αντί «να κάνουν ηθικά κηρύγματα» σε άλλες χώρες.


Υπενθυμίζεται, ότι σε αυτές τις εκθέσεις δεν είναι λίγες και οι αναφορές στην «Κοινωνία των Πολιτών» (Civil Society) και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (NGO: Non Governmental Organizations), τις οποίες όμως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλούσε επί της ουσίας ως προκάλυμμα για τη δράση πρακτόρων, ξένων υπηρεσιών.

Αρχικά, ο Πούτιν κάτι ξέρει από τη θητεία του στη μεγάλη της KGB σχολή, η οποία, για παράδειγμα, είχε χειραγωγήσει όλα τα ειρηνιστικά και αντιπυρηνικά κινήματα της Ευρώπης (έντονη παρουσία και στην Ελλάδα…), με αποτέλεσμα οι Πέρσινγκ και οι Κρουζ να είναι στο στόχαστρο, όχι όμως και οι SS-20 της ΕΣΣΔ. Από την άλλη όμως, κάτι κινεζικά και ρωσικά «πολιτιστικά κέντρα» που ξεφυτρώνουν ανά τον κόσμο, δεν δείχνουν να τα «εμπιστεύονται οι Αμερικανοί και κάνουν τη ζωή τους δύσκολη.

Είναι φοβερό το πώς κοροϊδευόμαστε όλοι μεταξύ μας, ενώ όλο αυτό το παιχνίδι, γίνεται στις πλάτες των κοινωνιών… Η λέξη «κράτος» στο εσωτερικό μιας χώρας σημαίνει ακριβώς το ίδιο σε ανατολή και δύση, σημαίνει ισχύς, για την ακρίβεια, νομιμοποιημένη χρήση βίας όπως αναφέρει αναλύοντας περαιτέρω η πολιτική επιστήμη…
http://www.defence-point.gr/news/?p=117295