20 Οκτωβρίου 2014

Τα είπαν Ομπάμα - Ερντογάν Την τηλεφωνική συνομιλία μονοπώλησαν οι εξελίξεις στην Συρία


NIKOY ΣΤΕΛΓΙΑ Πριν από λίγες ώρες, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Αφγανιστάν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.Ύστερα από πολύ καιρό, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Τούρκο ομόλογο του γύρω από τις σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την τουρκική πρωτεύουσα, την τηλεφωνική συνομιλία μονοπώλησαν οι εξελίξεις στην Συρία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Ερντογάν να δώσει το πράσινο φως για την πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας του στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, η Δύση και οι αραβικές χώρες με απώτερο στόχο τον περιορισμό της δράσης του Ισλαμικού Κράτους.

Η σύσταση του κ. Ομπάμα ήρθε την στιγμή που η Άγκυρα διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την χρήση της νατοϊκής βάσης του Ίντζιρλικ για τις επιθέσεις στην Συρία και στο Ιράκ. Λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Ερντογάν, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η χώρα του έδωσε την άδεια στο αυτόνομο Κουρδιστάν για την μεταφορά Κούρδων στρατιωτών δια μέσου των εδαφών της Τουρκίας στο φλεγόμενο Κομπάνι. http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=186957