16 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΑ IŞLER ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

ΟΜΙΛΙΑ İŞLER ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜΟ Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Emrullah İşler, απεύθυνε έκκληση σε όλο τον κόσμο να ταχθεί υπέρ της Παλαιστίνης.Ο Emrullah İşler χτες παρέστησε στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ιερουσαλήμ που διοργανώθηκε υπό τη φιλοξενία της Τουρκίας στο πλαίσιο του διεθνούς έτους αλληλεγγύης με το παλαιστινιακό λαό 2014.
Στην ομιλία του στη διάσκεψη ο İşler, δήλωσε: «το Παλαιστινιακό στην ουσία είναι ζήτημα τερματισμού της εισβολής και απόδοσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας».Αφού σημείωσε ότι η Τουρκία θα πρωτοστατήσει για την στήριξη της Ιερουσαλήμ, κάλεσε όλο τον κόσμο να ασχοληθεί με το ζήτημα.

«Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, πολίτες του κόσμου από κάθε θρησκεία και πολιτισμό πρέπει να προστατεύσουν την Ιερουσαλήμ η οποία είναι κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Στην κατεύθυνση αυτή η Τουρκία θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο θέμα της Ιερουσαλήμ και αν χρειαστεί θα πρωτοστατήσει» είπε ο Emrullah İşler.
ΦΩΝΗ ΤΗΣΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΤRT