16 Μαΐου 2014

«Οργιάζουν» τα λόμπυ στο Ευρωκοινοβούλιο

Από: Sigmalive/Θανάσης Αθανασίου 
Καταπέλτης η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Σκα Κέλερ, εναντίον των λόμπυ στο ευρωκοινοβούλιο. Στο πλαίσιο του χθεσινοβραδινού debate υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, η Κέλερ έκανε λόγο για χρηματοδότηση από τα λόμπυ με στόχο τη χάραξη πολιτικής στην ΕΕ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "έρχονται άνθρωποι εδώ (στο ευρωκοινοβούλιο) με γραμμένες τις τροπολογίες από κάποιο λόμπι".


Η Σκα Κέλερ χαρακτήρισε τα λόμπυ που δραστηριοποιούνται στο ευρωκοινοβούλιο ως μεγάλο πρόβλημα, τονίζοντας ότι «είναι πολλά τα λόμπυ και οι εκπρόσωποι τους στους διαδρόμους μας, όχι μόνο στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και στους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Οι εκπρόσωποι των λόμπυ λαμβάνουν πολύ υψηλούς μισθούς και τους στέλνουν διάφορες ομάδες συμφερόντων και για αυτό δεν ακούγεται τελικά είναι η φωνή των πολιτών, είπε η Σ. Κέλερ. «Την πνίγει η φωνή των λόμπυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «δεν ακούμε τους αληθινούς πολίτες της ΕΕ διότι εδώ χρηματοδοτούν τα λόμπυ, εδώ στέλνουν εκατομμύρια για να επηρεάσουν τους αρμόδιους που χαράζουν πολιτική, όπως είμαστε εμείς ή για να επηρεάσουν τους επιτρόπους».

Τόνισε ότι «έχουμε ανθρώπους εδώ που έρχονται με γραμμένες ήδη τις τροπολογίες και έχουν ξεχάσει να σβήσουν την επικεφαλίδα της επιστολής που τους έχουν στείλει από το ένα ή το άλλο λόμπυ».

Αυτό φανερώνει το μεγάλο μέγεθος του προβλήματος των λόμπυ στης ΕΕ και αντίστοιχα με τη διαφθορά, τα λόμπυ, οι ομάδες συμφερόντων,  οι ομάδες πίεσης καταπνίγουν τη φωνή των πολιτών. Τους πολίτες πρέπει να ακούμε και όχι τα λόμπυ, κατάληξε η κ. Κέλερ.