13 Απριλίου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ Νέο μακελειό με χημικά στη Συρία .

φωτο αρχείου Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη Συρία όπου πραγματοποιήθηκε νέο μακελειό με χημικά σε χωριό της κεντρικής επαρχίας Χάμα, με το συριακό καθεστώς και τους αντάρτες να αλληλοκατηγορούνται.Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, η ομάδα που υποστηρίζεται από τη Δύση, τόνισε ότι η επίθεση με τα δηλητηριώδη αέρια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με θύματα δεκάδες αμάχους στο χωριό Κφαρ Ζέιτα της κεντρικής επαρχίας Χάμα, χωρίς να διευκρινίσουν το είδος των χημικών.Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του ανέφερε ότι οι άμαχοι υπέφεραν από ασφυξία και αναπνευστικά προβλήματα μετά την επίθεση, η οποία προφανώς εξαπολύθηκε από αεροπορική επιδρομή, αφήνοντας ένα σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή.

Αντιστοίχως, η κρατική συριακή τηλεόραση κατηγόρησε το Μέτωπο Αλ Νούσρα -που συνέδέεται με την Αλ Κάιντα- για χρήση αερίου χλωρίου και σαρίν στην Κφαρ Ζέιτα, στοιχίζοντας τη ζωή δύο ανθρώπων μέχρι στιγμής και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

Σοκάρουν οι εικόνες από το ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνουν μικρά παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από τη νέα επίθεση με χημικά στη Συρία (11/04 - AP)Σοκάρουν οι εικόνες από το ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνουν μικρά παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από τη νέα επίθεση με χημικά στη Συρία (11/04 - AP)Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η Αλ Νούσρα σχεδιάζει κι άλλη χημική επίθεση στην περιοχή Ουάντι Ντέιφ, στη βόρεια επαρχία της Ιντλίμπ. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε από πού γνωρίζει τα σχέδια του Μετώπου.

Ενας άνδρας με μάσκα οξυγόνου στο πάτωμα του νοσοκομείου της Κφαρ Ζέιτα, μετά την επίθεση με τα χημικά (11/04 - AP)
Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δείχνει ένα δωμάτιο νοσοκομείου στην Κφαρ Ζέιτα με στιβαγμένους άνδρες και παιδιά, με κάποια εξ αυτών να φορούν μάσκες οξυγόνου. Σε ένα κρεβάτι βρίσκονται έξι παιδιά, με μερικά από αυτά να έχουν δυσκολία στην αναπνοή, ενώ άλλα κλαίνε.
Ενας άνδρας με μάσκα οξυγόνου στο πάτωμα του νοσοκομείου της Κφαρ Ζέιτα, μετά την επίθεση με τα χημικά (11/04 - AP) «Το καθεστώς βομβάρδισε την Καφαρζίτα με τοξικές ουσίες, χλώριο, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε εκατό ανθρώπους», έγραψαν ακτιβιστές από την Κφαρ Ζέιτα στις σελίδες τους στο Facebook.«Ο βομβαρδισμός άφησε μία ουσία κίτρινου χρώματος, και μία οσμή που μοιάζει με του χλωρίου. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τρυματίστηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ένας γιατρός.Τον περασμένο Αύγουστο επίθεση με χημικά κοντά στη Δαμασκό είχε στοιχίσει τη ζωή στε εκατοντάδες ανθρώπους. Οι ΗΠΑ και η σύμμαχοί τους κατηγόρησαν το συριακό καθεστώς για την επίθεση, με τη Δαμασκό να αρνείται τις κατηγορίες και να επιρρίπτει τις ευθύνες στους αντάρτες.
Ν.Δ. (Με πληροφορίες από Associated Press, ΑΜΠΕ)