18 Δεκεμβρίου 2013

Προκλητικά παράνομη συμπεριφορά του κ. Λιάπη

Σιδηροδέσμιος οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Αυτόφωρο, από όπου έλαβε προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, που συνελήφθη χθες το πρωί στη Λούτσα να παραβιάζει στοπ με ανασφάλιστο πολυτελές τζιπ, το οποίο μάλιστα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Του Γιάννη Σουλιώτη
Στο Αυτόφωρο φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιάπης, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση. Συνελήφθη στις 11 π.μ. στη Λούτσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί ανασφάλιστο πολυτελές τζιπ Volkswagen, το οποίο μάλιστα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε βάρος τού επί 24 χρόνια βουλευτή της Ν.Δ. σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Τροχαίας Αγ. Παρασκευής και τις απογευματινές ώρες οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.Μετά τη σύλληψή του στη Λούτσα, ο πρώην υπουργός Μιχ. Λιάπης οδηγήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αγ. Παρασκευής στον εισαγγελέα.

Εις βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών ασκήθηκε δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, καθώς, ενώ εμφανιζόταν να έχει θέσει σε καθεστώς ακινησίας το Volkswagen Touareg (προκειμένου προφανώς να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας), εντοπίστηκε χθες το πρωί από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να οδηγεί το εν λόγω όχημα με πλαστές πινακίδες. Αργά χθες το απόγευμα ο Μιχάλης Λιάπης οδηγήθηκε στο Β΄ Αυτόφωρο από όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη 19η Δεκεμβρίου.
Κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει κι εμένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Π. Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για την μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ηταν η κακιά η ώρα, θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Παραβίαση STOP
Ο πρώην υπουργός ακινητοποιήθηκε χθες στις 11 το πρωί στη συμβολή της λεωφόρου Αρτέμιδος με την οδό Απόλλωνος. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Μιχάλης Λιάπης υπεβλήθη σε έλεγχο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ καθότι εντοπίστηκε να παραβιάζει STOP. Φορούσε καπέλο τζόκεϊ και σπορ ρούχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Volkswagen είχε φιμέ τζάμια.Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο επί σειρά ετών βουλευτής της Ν.Δ. επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως πρώην υπουργού Μεταφορών προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ωστόσο έλαβαν εντολή να εφαρμόσουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι ο Μιχάλης Λιάπης δεν είχε μαζί του ταυτότητα ή άδεια κυκλοφορίας, καθώς επίσης και ότι το πολυτελές τζιπ ήταν ανασφάλιστο και έφερε πλαστές πινακίδες.

Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς, φέρεται να δήλωσε ότι είχε προμηθευθεί πλαστές πινακίδες προκειμένου να μπορεί να κάνει βόλτες. Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Αγ. Παρασκευής όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 500 ευρώ για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Πάντως, κατά το διάστημα της κράτησής του προσκόμισε το δίπλωμα οδήγησής του με ημερομηνία λήξης το 2016. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Τροχαίας, στην οδό Λαυρίου.