04 Νοεμβρίου 2013

Ο Τζιτζικώστας φον Κρουπ

Μία θέση έμενε κενή στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης. Ο απών, ένας «προικοθήρας» της πρωσικής αριστοκρατίας (ο Γκούσταβ φον Χάλμπαχ δέχθηκε να παντρευτεί τη μοναχοκόρη του εκλιπόντος Κρουπ, ζητώντας ως προίκα το δικαίωμα να προσθέσει το «Φον Κρουπ» στο όνομά του), ήταν πια ένα άθλιο, κατάκοιτο γεροντάκι, που ετοιμαζότανε να παρουσιασθεί σε έναν άλλο Κριτή.Ο φον Κρουπ, ο μεγαλοβιομήχανος όπλων των ναζί, έφευγε. Είχε προφτάσει όμως να γίνει ο συναυτουργός του αφανισμού 50 εκατομμυρίων ανθρώπινων υπάρξεων: τόσα ήταν τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το εδώλιό του κενό.

Σε μια αξιολογική κατάταξη των προικοθήρων ο φον Κρουπ κατέχει περίοπτη θέση. Ευτυχώς όμως για την εθνική μας υπερηφάνεια (!) προλάβαμε να κερδίσουμε τουλάχιστον την τελευταία. Την κατέκτησε δικαιωματικά ο τέως περιφερειάρχης Μακεδο­νίας (ελπίζω στο μεταξύ να έξυσε τ' απομεινάρια του φιλότιμού του και να έχει παραιτηθεί), ο κ. Τζιτζικώ­στας. Βέβαια, συμβιβάστηκε να λάβει την προίκα σε είδος -τα ψηφαλάκια της ΧΑ- αλλά, τι να γίνει, Τζιτζικώ­στας είναι όχι και φον Κρουπ...
Το επιχείρημά του, ότι εφάρμοζε το πρωτόκολλο, ανάλογο της σοβαρότητάς του. Μοναδικό «ελαφρυντικό» το αποκαλυπτικό χαμόγελό του, αδιάψευστος δείκτης του IQ που κουβαλάει.
Εμπίπτει όμως στην αρμοδιότητα της δικαστικής έρευνας; Ασφαλώς όχι. Για τους Τζιτζικώστηδες μόνο αρμόδιο το δικαστήριο της Ηλιαίας, το μεγάλο δικαστήριο της Κοινής Γνώμης. Πρέπει να συγκληθεί αυτεπαγγέλτως, και όχι μόνον όταν το συγκαλούν οι εκάστοτε Φωτόπουλοι.
Είναι νωρίς, ακόμη, για να συμπληρωθεί ο πίνακας των φον Κρουπ της ΧΑ. Οι δύο ανακρίτριες έχουν πολλή δουλειά. Σίγουρα όμως πολλοί έβαλαν το χέρι στην τσέπη. Πώς αλλιώς θα είχε τέτοιο κομπόδεμα η μονίμως «αγανακτισμένη» του Αγίου Παντελεήμονα.
Εντυπωσιασθήκαμε, προς στιγμήν, με τον καταζητούμενο «εφοπλιστή, συλλέκτη, επιχειρηματία κ.λπ.» Αν. Πάλλη. Αναπόφευκτο. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για την εθνικοπατριωτική αυτή αποστολή: απατεώνας, εφοπλιστής χωρίς καράβια, επενδυτής με ξένα χρήματα, και φυσικά... offshore. (Μπροστά του οι χρυσαυγίτες μπράβοι, προστάτες και λαθρέμποροι τσιγάρων είναι απλά... τσιράκια). Και τα 25 κοντέινερ με τα όπλα θα μπορούσαν να τον αναδείξουν σε έναν μικρό φον Κρουπ. Λάθος μας.
Πολύ πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που ανήκουν στη δική μας αρμοδιότητα: την αρμοδιότητα, αλλά και κυρίως την ευθύνη, του απλού μέσου ανθρώπου. Είναι μια ευθύνη πολύ βαριά, κι αν την αποποιηθούμε θα είμαστε συνεργοί της εγκληματικής συμμορίας. Είναι πολλοί που πρέπει ν' απολογηθούν.
Να απολογηθούν πρέπει ενώπιον της Κοινής Γνώμης οι 30 της Βουλής που σκόπιμα απουσίασαν από την ψηφοφορία κυνηγώντας τα ορφανά ψηφαλάκια της ΧΑ. (Δεν θα τους χαρα­κτή­ριζα βέβαια «φον Κρουπ». Πολύ τους πάει. Απλώς θλιβεροί... Τζιτζικώστη­δες. Και δεν είναι μόνον αυτοί.)
Να απολογηθούν όσοι άνοιξαν τα ΜΜΕ στους Μιχαλολιάκους. Ολοι εκείνοι που ήταν έτοιμοι να στήσουν και τηλεοπτικό κανάλι για την εγκληματική συμμορία των νεοναζί. Οσοι δεν μίλησαν, κοσμικοί και ιερωμένοι. Να απολογηθούν όλοι οι Τζιτζικώστηδες. Υπάρχουν πολλοί. Μόνο το κόμμα του λαλίστατου Πάνου αριθμεί δεκαοκτώ βουλευτές.
Ολοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Στην ελληνική Νυρεμβέργη δεν πρέπει να υπάρξουν κενά εδώλια.-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ