27 Οκτωβρίου 2013

Όταν ο Τουντσέλ συνάντησε τον Αγκτσά Τουρκία: H συνάντηση των δολοφόνων!

Ο Ερχάμ Τουντσέλ, που φέρεται να υπήρξε ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β ' το 1981

Ο Ερχάμ Τουντσέλ, που φέρεται να υπήρξε ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β ' το 1981. Ο Τουντσέλ ήταν φυγόδικος και "κρυβόταν" στα παράλια της Κωνσταντινούπολης, αν και οι ντόπιοι και αστυνομικές αρχές γνώριζαν την ταυτότητά του, σύμφωνα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Hürriyet στις 25 Οκτωβρίου. Ο Τουντσέλ, ο οποίος συνελήφθη χθες, έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε το 14ο ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης στις 24 Οκτωβρίου, συνάντησε πρόσφατα για πρώτη φορά τον Αγκτσά σε ένα καφέ και του είπε: «Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές σου», σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα του οποίου το όνομα κρατήθηκε ανώνυμο.

Οι δυο τους από τότε είχαν αρκετές συναντήσεις και "πολλές ώρες συνομιλιών" στο συγκεκριμένο καφέ, σύμφωνα πάντα μετον ίδιο μάρτυρα «Είχε δύο κινητά τηλέφωνα, τα τσιγάρα και τα βιβλία του. Δεν μιλούσε πάρα πολύ. Τον βλέπαμε να μιλάει μόνο με συμπολίτες του από το Ελαζίγκ και περιστασιακά με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν "κ. Ερχάν"» αποκάλυψε άλλος μάρτυρας στη Hürriyet.

Ο Τουντσέλ μετακόμισε στο Kumburgaz μετά την απελευθέρωσή του, τον Ιανουάριο του 2012. Νοίκιασε μια βίλα κοντά στη θάλασσα και πέρασε το καλοκαίρι στην πόλη, μέχρι και την έκδοση του νέου εντάλματος. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ακόμα άγνωστος.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Ο Τουντσέλ ήταν πληροφοριοδότης στη Μαύρη Θάλασσα, στην επαρχία της Τραπεζούντας, πριν από τη δολοφονία του Ντινκ, εκδότη της εφημερίδας Agos, ο οποίος πυροβολήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Ιανουαρίου 2007. Η δίκη για τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ ξεκίνησε πάλι τον Σεπτέμβριο και το δικαστήριο εξέδωσε στη συνέχεια ένταλμα σύλληψης για τον Τουντσέλ.
Ο Τουντσέλ θεωρείται ακόμη πρόσωπο-"κλειδί" στην υπόθεση δολοφονίας αστυνομικών του τμήματος της Τραπεζούντας.
http://www.protothema.gr/