29 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Επίσκεψη-αστραπή του Δ. Αβραμόπουλου σε Γεωργία και Αρμενία

Επίσκεψη-αστραπή στη Γεωργία πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται την Αρμενία.
Επίσκεψη-αστραπή του Δ. Αβραμόπουλου σε Γεωργία και Αρμενία Στη συνάντηση του στην Τυφλίδα με τον Γεωργιανό ομόλογό του Rakli Alasania εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας μας για ένταξη της Γεωργίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας στον αμυντικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Γεωργιανό ομόλογο του και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της χώρας να επισκεφθούν την Αθήνα, για να συζητήσουν σχετικά, δεδομένου ότι "η Ελλάδα διατηρεί ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη" όπως είπε.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον δημοκρατικό τρόπο με τον οποίον διεξήχθησαν οι εκλογές στη Γεωργία, ενώ ο κ. Alasania ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξή της στις προσπάθειες της χώρας του να ενταχθεί στην ευρωατλαντική οικογένεια.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αρμένιο ομόλογό του Seyran Ohanyan, τον υπουργό Εξωτερικών Εdward Nalbandyan και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Serzh Sargsyan.Ο κ. Αβραμόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ.http://www.imerisia.gr