24 Σεπτεμβρίου 2013

Οταν οι Μίζεροι Ανακάλυψαν τους "Δηλωσίες"

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/09/getFile.jpg5_.jpg
Χρύσανθος Λαζαρίδης Ο «γατούλης» που έγινε γεράκι Η πολιτική, ιδεολογική ταυτότητα ως αριστερός δεν προκύπτει απο την σχέση σου με τα όποια μορφώματα του Αριστερού χώρου. Άλλωστε ως είθισται στην Ελλάδα πάμπολλες φορές αλλοιώθηκε η σημασία των λέξεων με σκοπό να δικαιολογηθούν πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές κατά βάση αντιδημοκρατικές. Η εφεύρεση πολιτικών όρων είναι συνηθισμένο φαινόμενο προκειμένου να δικαιολογηθεί η κενότητα προσώπων, η αδυναμία εκφοράς σοβαρού πολιτικού λόγου, οι παρωχημένες ιστορικά και ανακυκλωμένες ιδέες τους, η χρεοκοπημένη παρουσία τους, η απουσία αισθητικής και καλλιέργειας.


Αναφέρομαι στους "πρoοδευτικούς" αριστερούς που με τόση  πρεμούρα αναδημοσιεύουν κείμενα που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην κριτική σκέψη του Έλληνα Πολίτη. Φυσικά δεν μου προκαλεί εντύπωση η εν γένει στάση τους και συμπεριφορά τους δείχνει την απουσία  Ελληνικής Παιδείας της όποιας σχέσης με τον Ελληνικό πολιτισμό, με τις ιδέες, αξίες αρχές που παρήγαγε και που στο διάβα του χρόνου εμπλουτίστηκαν απο όλους τους λαούς για να παράξουν το σημερινό αξιακό υπόβαθρο του Δημοκρατικού Πολίτη και της Δημοκρατίας .

Κουνώντας τον όρο "Δήλωση ή Δηλωσίας¨ υποκρύπτουν  την παγίδα που περίτεχνα έστησε το Δεξιό Κράτος της τότε εποχής και στην οποία έπεσε η Αριστερά .Κουνώντας το δάχτυλο της προδοσίας υποκρύπτουν την απουσία του οποίου στοιχείου  Δημοκρατικού Πατριωτισμού  απο την εν γένει παρουσία τους χωρίς το οποίο ο πολιτικός όρος Αριστερά και Αριστερός  είναι κενός.

Φυσικά το κόλπο αυτό δεν είναι παλιό το ανέσυρε η Κουτβική και σταλινική Ηγεσία του ΚΚΕ κάθε φορά που ήθελε να καταπνίξει την όποια εσωτερική αντιπολίτευση, Ο Άρης Βελουχιώτης το γεύτηκε καλά,  άλλωστε όχι τυχαία μισούσε την μιζέρια σε όλα τα επίπεδα που αυτή εκφραζόταν. Αν περιμένουν αντίδραση με τον ίδιο τρόπο , έχουν ξεχάσει τον όρο της εξελικτότητας. Τα περί γενίτσαρων και τυχάρπαστης πολιτικής  δεν είναι σε θέση ούτε να εκφέρουν ούτε να προσάψουν λαθρεπιβάτες στην πορεία της εκπλήρωσης της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού. Το να υπηρετεί κάποιος πιστά ιδέες, αρχές, αξίες, τους είναι επώδυνο, θα γίνεται ακόμα περισσότερο στο διάβα του χρόνου.Μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότροια