30 Αυγούστου 2013

Ενώ υπάρχει ακόμα χρόνος / Με τον Σενέρ Λεβέντ

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRl-pzN9oVVVwOneYljF7ehPNzpHzyDRpgzPLYwDQVOLKFNrrW3
Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο; Σίγουρα δεν τον αντιλαμβάνεστε. Ούτε εσύ τον αντιλαμβάνεσαι, κ. Κασουλίδη. Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι στη χώρα μας βρίσκονται οι πιο κοντινές βάσεις στη Συρία. Η Αγγλία, που φαίνεται τόσο ενθουσιώδης και ορεξάτη για να χτυπήσει τον Άσαντ, αν δεν τον χτυπήσει απ’ εδώ, από πού θα τον χτυπήσει; Όλα κi’ όλα 160 χιλιόμετρα μας χωρίζουν από τον Άσαντ. Τι είναι αυτή η απόσταση για εκείνους τους βαλλιστικούς πυραύλους; Πυραύλους Σκουτ διαθέτει και ο Άσαντ. Ποιο είναι το βεληνεκές τους; Ρώτησες να μάθεις; 300 χιλιόμετρα είναι! Δηλαδή, αν εκτοξευθούν από τη Συρία, θα μας τρυπήσουν και θα περάσουν! Κοίτα τι γράφει η αγγλική εφημερίδα «Telegraph».Θα πληγούν οι βάσεις του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία και του Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Η εφημερίδα λέει ότι «και οι δύο αυτές βάσεις βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των 300 χιλιομέτρων των πυραύλων Σκουτ που διαθέτει ο συριακός στρατός».

Διαβάσατε τι έγραψε ο Robert Fisk, ο σπουδαίος εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή; Κοιτάξτε τι γράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα «Independent»: «Μήπως γνωρίζει ο Ομπάμα ότι πολεμά συντασσόμενος με την αλ-Κάιντα;» Η αλ-Κάιντα. Η πλέον αιμοβόρα τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο. Δεν έχουν όρια τα εγκλήματα που τόσο άγρια διέπραξε στη Συρία. Οι χασάπηδες ανθρώπων. Και επιπλέον, είναι η οργάνωση που θεωρείται υπεύθυνη για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική. Τώρα πώς γίνεται και η Αμερική συντάχθηκε με αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δολοφόνησε χιλιάδες αθώους ανθρώπους; Μήπως γύρισε ο κόσμος ανάποδα; Ή μήπως έτσι ήταν πάντα;

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πιο στενός φίλος των χασάπηδων ανθρώπων στη Συρία. Χωρίς να βλέπει πώς τρέφει τους δολοφόνους, μιλάει συνεχώς για «δολοφόνο Άσαντ». Εδώ και μήνες βγάζει πολεμικούς αλαλαγμούς. Και τώρα τρίβει τα χέρια επειδή θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του.

Ανυπομονεί να αρχίσει ο πόλεμος μιαν ώρα αρχύτερα. Πολλοί από εμάς είχαν νομίσει ότι τα είχε χάσει ο Ραούφ Ντενκτάς όταν είπε για εμάς ότι είμαστε κατάσκοποι των Ελλήνων και ότι είδε τα αποδεικτικά στοιχεία. Τώρα όλοι λένε πως είδαν τα στοιχεία. Ο Ερντογάν είδε τα στοιχεία, λέει. Ο Ομπάμα τα είδε. Τα είδε και ο Κάμερον και ο Ολάντ. Όλοι τα είδαν. Είναι πολύ στη μόδα τώρα να βλέπει κανείς τα αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά δεν μπορούν να δείξουν σε κανέναν τα στοιχεία που είδαν. Ακριβώς όπως και ο Ντενκτάς. Έφυγε από τη ζωή χωρίς να μπορέσει να τα δείξει. Ρωτάει η New York Times: «Πού είναι η απόδειξη ότι ο Άσαντ πραγματοποίησε την επίθεση με χημικά;».

Καλά θα ήταν αν μπορούσαμε να απελευθερωνόμασταν από τη ζώνη πυρός με την οποία μας περικύκλωσε αυτός ο κόσμος, ο οποίος έχει πάθει υστερία. Κοιτάξτε που άρχισαν οι εκκενώσεις από τη Συρία. Οι πολύ «ανθρωπιστές» δυτικοί εκκενώνουν τους δικούς τους πολίτες απ’ εκεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να πάθουν κακό και άμαχοι από αυτές τις «βολές σε επιλεγμένα σημεία» που θα γίνουν. Καλά, οι Σύριοι που δεν έφυγαν τι θα γίνουν; Οι δυτικοί έχουν ψυχή και αυτοί δεν έχουν;

Εμείς οι καημένοι οι Κύπριοι περιμένουμε λύση σε αυτό το νησί από τους δυτικούς. Τι μπορούμε να ελπίζουμε ακόμα από μια Δύση, η οποία τα έχει παίξει τόσο πολύ; Εμπιστευτήκαμε τους εαυτούς μας σε αυτά τα ξωτικά που καίγονται από επιθυμία να ρίξουν βροχή τις βόμβες και τους πυραύλους πάνω στο κεφάλι ενός λαού, αγκαλιασμένοι με τρομοκράτες χασάπηδες ανθρώπων; Σκεφτείτε το. Εκείνοι που ετοιμάζουν «σχέδια» για εμάς βρίσκονται στην ίδια παράταξη με την αλ-Κάιντα. Ποιος ξέρει τι άλλους μπελάδες μπορεί να φέρει στο κεφάλι μας με αυτά τα μυαλά η Τουρκία, η οποία κατέχει τη χώρα μας εδώ και τόσα χρόνια.

Τότε τι να κάνουμε; Μήπως δεν έχουμε καθόλου πιθανότητα σωτηρίας; Γίνεται να μην έχουμε; Να ενωθούμε. Να γκρεμίσουμε το εθνικό μας πνεύμα και τα οδοφράγματα που μας αιχμαλωτίζουν. Να αγκαλιαστούμε. Ενώ υπάρχει ακόμα χρόνος.
30/08/2013