30 Αυγούστου 2013

Εραστές Πολιτικών Φαντασιώσεων;

http://3.bp.blogspot.com/-wKk8YCrhYoQ/UcPhIbxakKI/AAAAAAAAH8w/AV6nz7oYuoY/s640/diaploki.jpg
Θα ήταν ατόπημα ο οιοσδήποτε να θεωρήσει πως στην διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων δεν αποτελεί κομβικής σημασίας παράμετρο το πολιτικό παρασκήνιο.Απο την άλλη θα αποτελούσε μέγα ολίσθημα να θεωρήσει ο κάθε πολίτης πως η Πολιτική διαμορφώνεται αποκλειστικά σε σκοτεινούς διαδρόμους και σε κλειστά κέντρα αποφάσεων .Ας καταγράψουμε λοιπόν και το παρασκήνιο όπως επιλεκτικά η κάθε πλευρά το διαρρέει στην κοινή γνώμη σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης του κατάλληλου πολιτικού κλίματος  προς στις στοχεύεσεις της.
Στοιχειωθετόντας την διαπλοκή της ΔΗΜΑΡ με την Συνιστώσα της Ν.Δ. που διάκειται φιλικά προς τον Κο. Μητσοτάκη είχαμε την επισήμανση της προσωπικής σχέσης τπυ  εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της ΔΗΜΑΡ Κου Ανδρέα Παπαδόπουλου με την κόρη της Κας Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία στον απόηχο της σκληρής απάντησης του ΥΕΘΑ Κου Δημήτρη Αβραμόπουλου σε άρθρο του Κου Ανδρέα Παπαδόπουλου, η οποία εκδηλώθηκε με την υποβολή μήνυσης καθώς θεωρήθηκε ότι μέρος του άρθρου προσβάλει σε προσωπικό επίπεδο των Ελληνα ΥΕΘΑ.Την ίδια ώρα καταγράφεται η εμμονή του Κου Φώτη Κουβέλη προέδρου της ΔΗΜΑΡ για μια άλλη κυβέρνηση από την υπάρχουσα Βουλή, με διαφορετικό όμως πρωθυπουργό απο τον Κο.Σαμαρά.Iδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη σκληρή κριτική της πρώην υπουργού Κας  Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έφτασε μέχρι του σημείου να ζητήσει από τους επιτελείς της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. την αντικάτασταση της  από την σύνθεση του Β’ Θερινού Τμήματος της Βουλής  έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να κατάψηφίσει  τις συμβάσεις αναφορικά με τα κρατικά λαχεία και τπν ΟΠΑΠ.

Τέλος σε άρθρο του ο Κος Καλούδης στο 7imeres.gr με τον εύστοχο τίτλο "Η πασαρέλα των “σωτήρων” με σημαία την Κεντροαριστερά" αναφέρει χαρακτηριστικά "Αν όλος ο καυγάς (της επιδίωξης της συγκρότησης της «Μεγάλης Κεντροαριστεράς») είναι για το πάπλωμα, πως δηλαδή θα επιβιώσουν κάποιοι παλαιοί  –αποτυχημένοι, ως επί το πλείστον- πολιτικοί, ή κάποια κόμματα που κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τότε η υπόθεση δεν αφορά την κοινωνία. Και σε τέτοιες περιπτώσεις η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους εραστές των πολιτικών φαντασιώσεων."