02 Αυγούστου 2013

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Αρωμα... Εμιράτων στη Σερβία

Αρωμα... Εμιράτων στη Σερβία Να μετατρέψει το Βελιγράδι σε κέντρο αερομεταφορών στα Βαλκάνια θα επιδιώξει η Etihad, η οποία υπέγραψε στην πρωτεύουσα της Σερβίας συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την κυβέρνηση της χώρας.
"Η Etihad δεν θα βρισκόταν εδώ εάν δεν πίστευε ότι η Air Serbia (σ.σ. ο νέος αερομεταφορέας της Σερβίας) θα έχει ένα συναρπαστικό μέλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αραβικής εταιρείας Τζέιμς Χόγκαν.

Με τη συμφωνία, η "Jat Airways" παίρνει νέα μορφή και μετονομάζεται σε "Air Serbia" και στόχος είναι, όπως τονίστηκε από τους ιθύνοντες, η μετατροπή του Βελιγραδίου σε κέντρο αεροπορικό της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, σε ό,τι αφορά τον τομέα των μεταφορών."Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για την Air Serbia και την Etihad" υπογράμμισε ο κ. Χόγκαν και πρόσθεσε πως η εταιρεία του έχει θέσει ξεκάθαρους και προσοδοφόρους στόχους σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και δραστηριοποίηση του νέου φορέα."Το όραμα του σεΐχη Μοχάμεντ και του διοικητικού συμβουλίου της Etihad είναι μια στρατηγική συνεργασία και επικερδείς επενδύσεις" σημείωσε ο κ. Χόγκαν, προαναγγέλλοντας θεμελιώδεις, όπως τόνισε, αλλαγές στην επιχείριση - από τη διοίκηση ως τον στόλο.

H Etihad έχει αναλύσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μια ισχυρής βάσης στο Βελιγράδι και είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να αλλάξει τη Jat και να δημιουργήσει έναν αερομεταφορέα ηγετικό σε αυτόν τον τομέα, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αραβικής εταιρείας.
Το νέο σερβικό προσωπικό από την πλευρά της "Etihad" θα προστεθεί στους υπάρχοντες υπαλλήλους της "Jat Airways", ο στόλος θα ενισχυθεί με νέα αεροσκάφη και θα προστεθούν νέοι προορισμοί στο πρόγραμμα δρομολογίων - Αμπού Ντάμπι Μελβούρνη, Σίδνεϊ και Σικάγο κ.ο.κ.

Αρχικά, η νέα εταιρεία θα προμηθευτεί δέκα νέα Airbus A319 και στόχος είναι η αντικατάστασή τους, μελλοντικά (σε 24-36 μήνες), με ακόμη νεότερα αεροσκάφη, τύπου Boeing 737.
Ο κ. Χόγκαν δήλωσε ακόμη πως θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες σκληρές αποφάσεις από τη νέα διοίκηση, καθώς θα πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση της εταιρείας.
http://www.imerisia.gr/