29 Ιουλίου 2013

Η επανάσταση που χρειάζεται η χώρα

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQs2Hs6EnSt8p2y8TejBMQXJ2CfW9lw9ZZVAJLr2APyTmyGK021
... Ο Κων/νος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, άφησε μια χώρα που μόλις είχε γίνει δεκτή στην τότε ΕΟΚ και πληρούσε ήδη (στα αληθινά, όχι στα ψεύτικα) τα κριτήρια του μετέπειτα Μάαστριχτ!..Το σχόλιο δεν αναρτήθηκε απ οτο Αntinews

 Η Ενταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ έγινε με καθαρά γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς σκοπούς . Απείχαν πάντα τα οικονομικά της μεγέθη απο αυτά των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών και η απόκλιση όλων των δεικτών ανάπτυξης απο τους Αντίστοιχους Ευρωπαικούς δείκτες ήταν  μεγαλειώδης..Οι λόγοι γένεσης και ύπαρξης του ελληνικού κράτους δεν είναι ούτε ενδογενείς ούτε αμιγώς καπιταλιστικού/βιομηχανικού τύπου. Είναι πρώτιστα γεωπολιτικοί. Η πρωτοκαθεδρία της γεωπολιτικής ΕΠΈΒΑΛΛΕ ΚΑΙ την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ (1981), και μάλιστα πέντε χρόνια μπροστά από Ισπανία και Πορτογαλία (1986).Η αναγκαιότητα της ικανοποίησης θεμελιακών ζητημάτων όπως της ασφάλειας, του διεθνούς ανταγωνισμού και των οικονομικών ωφελημάτων απο μια Ελλάδα καχεκτική και υπανάπτυκτη ήταν πέρα και πάνω απο όλα .
Το ότι καμιά Πολιτική και Κοινωνική Ελίτ δεν αντέδρασε δεν αποτελεί έκπληξη αντίθετα μας χαρακτηρίζει και σαν λαό και σαν Εθνος Μην αποδίδεται  λοιπόν μόνο στο ΠΑΣΟΚ με τόση ευκολία το σύνδρομο της δουλείας την υπεραξία αυτού του τόπου άπαντες την παραχώρησαν με πρώτο και καλύτερο τον Ευάγγελο Αβέρωφ άνευ ανταλλάγματος.Στρατηγική σημαίνει να θέτεις ζητήματα μακράς πνοής , δηλαδή ζητήματα εφικτά και κομβικής σημασίας, και, το σημαντικότερο, ζητήματα που να μην εγκαταλείπεις ποτέ έως να εκπληρωθούν. Άπαντες κρινόμαστε ανελέητα πάνω και σε αυτό.