18 Ιουλίου 2013

Πολιτικό παιχνίδι για έναν

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/PM-ANT.SAMARAS-DHLOSH-4.jpg
Αntinews.gr/Η Μεγάλη μάχη είναι σε επίπεδο Κοινωνίας.Οι τυχόν ισορροπίες εντός Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και εντός του συνολικού της κομματικού χώρου μπροστά στο μείζον που είναι η κοινωνία έχει μικρότερη σημασία και αξία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει- και σωστά πράττεται- να καταγράφονται οι εξελίξεις.  Σε επίπεδο κοινωνίας θα υπάρξει η επαφή του κοινωνικού σώματος και με τα παραγόμενα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης , αλλά και με τους σχεδιασμούς αναφορικά με το μελλοντικό γίγνεσθαι.
Πολύ πριν της διεκδικήσεως του αξιώματος του πρόεδρου της Ν.Δ. απο τον Κο. Σαμαρά είχα καταγράψει- και υπάρχει- την δυνατότητα του να μιλήσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων και να αναγεννήσει την ελπίδα. Το έκανε με τα όσα έλαβαν χώρα ως ΥΠΕΞ στα θέματα της Βόρειας Ηπείρου και των Σκοπίων. Σε μια βασανιστική πορεία επανάκαμψης απο το περιθώριο και ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένοι και πλέον ώριμοι να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την πραγμάτωση της πορείας εξόδου απο την κρίση μέσω της εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα.Είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο ώριμοι να επιτύχουν την απόσπαση της κοινωνικής συναίνεσης με την πειθώ. Χρειάζονται όμως όχι απλά συμπαράσταση ή συμπαράταξη. αλλά κάτι παραπάνω.

Χρειάζονται ο καθείς μόνος του (έκαστος εφ' ω ετάχθη) και όλοι μαζί να αναζητήσουμε πορείες άλλοτε ατομικές άλλοτε ομαδικές οι οποίες όμως να συγκλίνουν προς ότι έχει οριστεί ως το κομβικής σημασίας για την εκπλήρωση του στόχου , ο οποίος και δεν δύναται να είναι άλλος απο την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού .Ανασύροντας από το σεντούκι της πολιτιστικής και πολιτισμικής αλλά και ιστορικής και πολιτικής σερμαγιάς μας όλα εκείνα τα στοιχεία που ο καθείς μόνος και όλοι μαζί  θεωρούν απαραίτητα και αναγκαία -μπολιασμένα με το σήμερα- για να αποτελέσει αυτή η πορεία και πιο ασφαλή οδό.Μας παρέδωσαν ως βασική αρχή του Πολιτισμού την σύνθεση ως σύζευξη μεταξύ θέσης και αντίθεσης ας την ακολουθήσουμε πέρα απο μωροφιλοδοξίες και μικρότητες, ας την εφαρμόσουμε.Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν δικαιούται στο όνομα της όποιας κοντόθωρης λογικής να απέχει.

Πολλοί θα λοιδωρήσουν άλλοι θα μείνουν απαθείς, άλλοι θα προστρέξουν εκ των υστέρων οχυρωμένοι στην ανασφάλεια τους, άλλοι εκ του ασφαλούς κριτές.Μαθημένα τα Χιόνια απο τα Βουνά και δεν το γράφω λάθος.Ακόμα και αν υπάρξει αποτυχία ακόμα και αν σπεύσουν πολλοί να αρνηθούν ή και να προδώσουν  ακόμα καιν η ελπίδα είναι στα μάτια άπιστων θωμάδων αδιόρατη , αξίζει. Αξίζει η μάχη ακόμα κι αν η ήττα είναι βέβαιη.Γιατί μπορεί να χαθούν μάχες, μα ο πόλεμος θα κερδηθεί γιατί έτσι έχει ορίσει ο Θεός της Ελλάδας  και γιατί αυτή είναι μοίρα μας.

Αν ένας Ξενοφώντας πριν χιλιάδες χρόνια κατάφερε έναν συρφετό μισθοφόρων μέσα από περίτεχνες στρατηγικές να τον μονιάσει να το κάνει σύνολο να του δώσει κίνητρο, ελπίδα, όραμα, πάθος και δύναμη και να τον οδηγήσει ως τον πιο πειθαρχημένο στρατό απο την Ανάβαση στην Κάθοδο και πίσω στα πάτρια εδάφη γιατί  όχι και σήμερα ; Στο όνομα ποιας λογικής να μην επαναληφθεί;

Οταν θα φτάσουμε την Ελλάδα αξιόπιστη, ισχυρή και ισότιμη θα κάτσουμε και θα λύσουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές .Μέχρι τότε όμως και απο τα άκρα της Δεξιάς ώς και τα άκρα της Αριστεράς, όπου μπορεί να υπάρχει Δημοκρατική πατριωτική συνείδηση, αυτός θα είναι και ο χώρος που θα πρέπει να ασκηθεί η Ηγεμονία.Δεν είναι κάτι ξένο για τους Έλληνες τούτο η πολύχρονη μας ιστορία αδιάψευστος μάρτυρας.Αρκεί η Ελπίδα να καταστεί και η Νέα Μεγάλη Ιδέα μέσα απο την συνεισφορά όλων και αυτή να γίνει κτήμα εις αεί ολάκερου του Ελληνισμού