18 Ιουλίου 2013

Στην Άγκυρα αντιπροσωπεία της οργάνωσης για επαφές Η ΤΜΤ περιοδεύει ενόψει των πανηγυριών της εισβολής

Η ΤΜΤ περιοδεύει ενόψει των πανηγυριών της εισβολής Λευκωσία: Στα κατεχόμενα έχουν αρχίσει οι εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Όπως μεταδίδεται από τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϊράκ, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ,  βρίσκονται στην Άγκυρα και πραγματοποιούν επαφές στα πλαίσια της «Ημέρας της Ειρήνης και της Ελευθερίας». Τα μέλη του συνδέσμου ΤΜΤ άρχισαν τις επαφές τους με επίσκεψη στον Σύνδεσμο Τούρκων Συνταξιούχων Αξιωματικών του στρατού.



Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Τούρκων αφυπηρετήσαντων αξιωματικών του τουρκικού στρατού Αντιστράτηγος Ερτογάν Καράκους, αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΤΜΤ, κατά την τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου 1974. «Η Κυπριακή υπόθεση δεν θα έφθανε στο παρόν σημείο της χωρίς εσάς. Εργαστήκατε σκληρά για τη δημιουργία της παρούσας κατάστασης στην Κύπρο. Εμείς σαν μητέρα πατρίδα συμμεριζόμαστε τα ίδια αισθήματα μαζί σας», δήλωσε ο στρατηγός Καράκους.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αγωνιστών ΤΜΤ Τσετίν Σερέζ αναφέρθηκε στον αγώνα του Συνδέσμου για να κυματίσει η σημαία της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» και δήλωσε ότι ο Σύνδεσμος συνέβαλε στην εγκαθίδρυση του ψευδοκράτους.

Σαν μέρος των επαφών της η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ και τον αρχηγό του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Νεζτέτ Οζέλ.

Πηγή: Φιλελεύθερος