09 Ιουλίου 2013

Η πολιτική πρόκληση της κοινής λογικής

http://cdn3.vtourist.com/4/5993077-1944_Warsaw_Uprising_Memorial_Warsaw.jpg Η Αντιστροφή της πορείας  - μιας πορείας έξι δεκαετιών- στην οποία και θεμελιώθηκε η καχεκτική δημοκρατία και το επίπλαστο μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Κοινωνίας αποτελεί και την ατραπό για την Έξοδο της Ελλάδας απο την Κρίση Χρέους της οποίας το μεγαλείο αποκαλύφθηκε όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση έφθασε στο απόγειο της.Έχοντας μπροστά μου το σχεδόν βέβαιο νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. απο την Ελλάδα και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές φρόνιμο θα ήταν να περιμένουμε και να μην προτρέχουμε.Η Στρατηγική διαχείρισης κρίσεων επιβάλλει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο, να έχουμε με μεθοδικό τρόπο καταγράψει τις όποιες διορθωτικές ενέργειες ,όπως επιβάλλει και την αποφυγή δημοσιοποίησης προβλέψεων σε οιαδήποτε χρονική στιγμή -πόσο δε  χρονική συγκυρία ακατάλληλη- που δύνανται να λάβουν τον χαρακτήρα κινδυνολογίας.


Η Ερώτηση μου είναι γιατί  Βάλουν και όχι Βάλουμε; Πόσο εύηχο είναι όταν μιλάς για το μέλλον του τόπου σου να καταγράφεις με τον όρο "τα ρέστα του"; Και πώς συνδέεται με όλα τούτα η λέξη εκδίκηση; Ποια τα γενεσιουργά αίτια της αγανάκτησης; Και μήπως η λεγόμενη αγανάκτηση αποτελεί ευφυολόγημα γιατί κάποιες κοινωνικές ομάδες ανακαλύπτουν σήμερα τι σημαίνει να απαξιώνεσαι ενώ ολάκερα τμήματα της Ελληνικής Κοινωνίας για δεκαετίες ζούν αυτή την κατάσταση ως μόνιμη; Διάβολε η Κοινωνική ανισότητα δεν αποτέλεσε διαχρονικό φαινόμενο;

Και να το πω απλά όσο αγανακτισμένος κι αν είμαι όσο απελπισμένος κι αν είμαι ποιόν εκδικούμαι με το να προσεγγίσω ακραία μορφώματα; Εκδίκηση σημαίνει να πασχίζεις να γίνεσαι καλύτερος ποιοτικά  , να πασχίζεις να αλλάζεις τον μικρόκοσμο και ολάκερη  την κοινωνία προς το καλύτερο  και όχι να αυτοκτονείς. Αν δεν έχεις φιλοναζιστικά στοιχεία στην συμπεριφορά δεν πάς στην Χρυσή Αυγή, αν δεν πάσχεις απο αριστερές παιδικές ασθένειες δεν στρέφεσαι στην ακροαριστερά, αν είσαι βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος ότι κιαν γίνει δημοκράτης γεννήθηκες δημοκράτης θα πεθάνεις γιατί είσαι Έλληνας , γιατί γεννήθηκες Έλληνας γιατί βαφτίστηκες και αναβαφτίστηκες στην κολυμβήθρα των όσων  Ελληνική Φυλή κουβαλά στο διάβα του χρόνου ως πολιτιστική της παράδοση ως πολιτισμικό της πλούτο.

Και μην διανοηθεί κανείς θεόσταλτος σωτήρης ή τυχάρπαστος ή ριψάσπις να μιλήσει για λόγια εκ του ασφαλούς.Είναι γραμμένα με  αίμα σε μια πορεία ζωής και επειδή το αίμα αυτό το βλέπω δεκαετίες γύρω μου σε τιτάνες μικρούς της ζωής απαιτώ τον απόλυτο σεβασμό απο νεόκοπους.Κι αν δεν μπορούν να  σεβαστούν τα πάθη ενός λαού δεκαετίες τώρα απλά  αναχαμό και μην ψάξετε σε λεξικά τι σημαίνει η λέξη αυτή.

Απο εκεί και πέρα το πολιτικό σκηνικό δεν είναι τόσο ρευστό όσοι πολλοί νομίζουν. με ίδιες κινήσεις σχηματισμοί τίθενται εκτός πολιτικού σκηνικού.Αναφέρομαι στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και τους ΑΝΕΛ. Η Αδυναμία προσέγγισης της δεξαμενής των ψήφων των αναποφάσιστων και των αρνούμενων να συμμετέχουν στα δρώμενα πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί. Η οποία στροφή προς τα μεσαία στρώματα όπως καταγράφηκε λόγω της κίβδηλης εφευρηματικότητας μόνο ρεαλιστική δεν είναι και παράγει και παραζάλη αλλά και το σύνδρομο του αυτοστροβιλισμού. Η Ν.Δ. ως κινείται εξελίσσεται και μεταλλάσσεται διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα και μεγαλύτερο ζωτικό χώρο και σε αυτό συνεπικουρούν πολλά στοιχεία. Η Ζύμωση και το μπόλιασμα είναι διαδικασίες που απαιτούν χρόνο για να παράγουν αποτελέσματα.Ας μην προτρέχουμε λοιπόν

Tο λάθος στην ερμηνεία των γεγονότων αφορά πρωτίστως το λάθος στον εντοπισμό των αιτίων της κρίσης του πολιτικού συστήματος  τα οποία και είναι πολύ βαθιά καταχωνιασμένα για ευνόητους λόγους.Μην βιάζεστε να κρίνετε την ΔΗΜΑΡ προσέξτε καλύτερα τις λεπτομέρειες και θα καταλάβετε τι εννοώ.Το ηθικά καταδικασμένο ΠΑΣΟΚ στην συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών αφομοιώθηκε από την Ν.Δ. χωρίς ιδιαίτερους τριγμούς και αποτελεί εκτός απο κόκκινο πανί για τα ένστικτα αιμοχαρών πολεμοκάπηλων, εκτός απο στόχο μιας πραγματικής εποικοδομητικής κριτικής , παράγοντα εξισορρόπησης του Ελληνικού πολιτικού συστήματος και όχι μόνο εντός Ελλάδος,Ο Συγχρονισμός εκ νέου των τριών κομματικών σχημάτων σε Νέα Βάση, σε μέλλοντα χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.δεν αποτελεί κάτι που πρέπει να αποκλείεται εκ των προτέρων.Αποτελεί δε το απόλυτα εφιαλτικό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σημείο που αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τον ανωτέρω συλλογισμό είναι η ολική επαναφορά τελευταίως του Aλ. Tσίπρα στον αντιπολιτευτικό λόγο της δεκαετίας του του 1970 και 1980 .Με την πρακτική αυτή ο Κος Τσίπρας δεν κάνει άλμα προς τα εμπρός αλλά πρώτον εκφοβίζει και φοβίζει την Ελληνική Κοινωνία , δεύτερον νομιμοποιεί εκ νέου ότι καχεκτικό διαθέτει η Ελληνική κοινωνία, τρίτον αναπαράγει τον λαϊκισμό και τον αυριανισμό και τέταρτον αποπροσανατολίζει την Ελληνική κοινωνία με στόχο ένα και μοναδικό την πτώση της κυβέρνησης και την διάλυση του ανωτέρω μπλόκ εξαιτίας της "μνημονιακής" πολιτικής της .Η Πολιτική του "Ωρίμου Φρούτου". 

Τι Κοινό έχει ο Κος Τσίπρας με τον Κο Ερντογάν; Προτάσσει τα ίδια οφέλη, αναγορεύει σε πολιτική πρόταση την όποια στρατηγική στοχεύει στην ικανοποίηση τους και τέλος θαυμάζει  το δημιουργημα του και να αυτοθαυμάζεται  ως Ηγεμόνας.Μόνο που όταν η Αλαζονεία φτάνει στα όρια της Ύβρις η Νέμεσις αποτελεί νομοτελειακό επακόλουθο/
,