03 Ιουνίου 2013

Κύριε Ρολάνδη, λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130602/engine/newego_LARGE_t_1101_54207287_type12128.jpgΚύριε Ρολάνδη, λύση βιώσιμη και λειτουργική δεν υπάρχει, γι’ αυτό και δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Η λύση είναι η απελευθέρωση
Κύριε Ρολάνδη,
Πριν από λίγες ημέρες στο ΡΙΚ, σας ακούσαμε να επαναφέρετε στο προσκήνιο τον παλιό σας εαυτόν. Αυτόν του 2004. Απειλές, εκφοβισμούς, ανακρίβειες. Σκοπός η συμβολή σας στις νέες αγγλοτουρκικές προσπάθειες για διαμελισμό της πατρίδας μας. Κύριε Ρολάνδη, εσείς πού αποδίδετε την έως τώρα αποτυχία της άλλοτε κραταιάς αγγλικής διπλωματίας να διαμελίσει την Κύπρο; Φέτος, κ. Ρολάνδη, όπως οφείλετε να γνωρίζετε, συμπληρώνονται εξήντα (60) χρόνια (1953-2013) από τότε που το Λονδίνο απεφάσισε και υπέγραψε τον διαμελισμό της Κύπρου και τριάντα εννέα (39) χρόνια από τότε που διέπραξε τα δύο μεγάλα εθνικά εγκλήματα σε βάρος της Κύπρου (πραξικόπημα-εισβολή) για να επιβάλει τους σκοπούς του, αφού διά της διπλωματίας απέτυχε.


Κύριε Ρολάνδη Νικόλαε, το Λονδίνο, ώς σήμερα, υπέβαλε εννέα σχέδια επίλυσης του Κυπριακού. Και τα εννέα έχουν ως κύριο στοιχείο τον διαμελισμό. Η υπερδύναμη και προστάτιδα του Ελληνισμού, η Αμερική, υπέβαλε μόνο ένα σχέδιο. Το Άτσεσον, του οποίου η πρώτη παράγραφος αξιώνει την άμεση Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ποιος είναι εκείνος, κύριε Ρολάνδη, που θα ανατρέψει τις αποφάσεις της Αμερικής; Λίγο ρεαλισμό, παρακαλώ. Ώς αυτήν τη στιγμήν το Άτσεσον δεν έχει αποσυρθεί, ούτε έχει αντικατασταθεί ούτε καν έχει αλλοιωθεί. Άρα, υφίσταται.
Τα ερωτήματα
Κύριε Ρολάνδη, αν απαντήσετε, εύστοχα, στα πιο κάτω ερωτήματα θα αντιληφθείτε ότι κάθε προσπάθεια, οιουδήποτε, που δεν θα ανταποκρίνεται στους στόχους των αμερικανικών συμφερόντων, δηλαδή την απόσπαση της Κύπρου, διά της Ενώσεως, από την αγγλική κοινοπολιτειακήν επιρροή, αποτελεί ματαιοπονία:
α) Ποιος, λοιπόν, συνέβαλε να δημιουργηθεί η πρώτη δυναμική αντίδραση των Κυπρίων αγωνιστών (ΕΟΚΑ 1955) κατά των συμφερόντων της άλλοτε κραταιάς Αγγλίας και γιατί;
β) Ποιος, γιατί και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούσε η προώθηση της Ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο το 1964;
γ) Ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον Πρέσβη της Αμερικής, το 1974 εντός της Αμερικανικής Πρεσβείας και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούνταν;
δ) Ποιος ματαίωσε τους Δείκτες Κουεγιάρ το 1985, εντός αεροσκάφους και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούνταν, με αποτέλεσμα το φίλαγγλο κομμουνιστικό ΑΚΕΛ να αναγκαστεί να τερματίσει το «μίνιμουμ πρόγραμμα» Σπύρου Κυπριανού-ΑΚΕΛ;
ε) Γιατί η Αμερική, μέσω της Πενταμελούς ομάδος υπηρεσιακών παραγόντων (C.I.A.), επικεφαλής της οποίας ήτο ο Φίλιπ Κρίστοφερ, το 2004, προσπάθησε και πέτυχε τη ματαίωση του αγγλικού διχοτομικού σχεδίου Χάνεϊ-Ανάν και ποιους εξυπηρετούσε η πράξη αυτή; Κύριε Ρολάνδη, επιβάλλεται λίγος ρεαλισμός.
ζ) Πιστεύετε, κ. Ρολάνδη, ότι στον θρησκευτικό πόλεμο κατά των Ισλαμιστών-Μουσουλμανιστών η Τουρκία θα αποτελέσει εξαίρεση; Εάν ναι, γιατί;
Κύριε Ρολάνδη, μας ρωτάτε, επίσης, αν πιστεύουμε ότι θα εκμεταλλευτούμε μόνοι μας τα πετρέλαια. Αδιαφορώντας ποια θα είναι η απάντηση των κυβερνώντων, σας δηλώνω μετά βεβαιότητος ότι τα πετρέλαια είναι δικά μας, εμείς θα τα εκμεταλλευθούμε και ουδείς άλλος. Η πληροφόρηση που μας δώσατε ότι είστε κάτοχος της επιστολής του αγύρτου πολιτικού Νταβούτογλου προς Αβραμόπουλο, χωρίς να μας γνωρίζετε την απάντηση Αβραμόπουλου, δείχνει με ευκρίνεια το ηττοπαθές και φοβικό σύνδρομό σας.
Κύριε Ρολάνδη, από ό,τι προσωπικά γνωρίζω, άπαντες οι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας έχουν κατά καιρούς δηλώσει ότι «την Τουρκία την περιμένουν δυσάρεστες μέρες».

Αντιπροσωπευτικές δηλώσεις

Θα παραθέσω δύο αντιπροσωπευτικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.
*Τον Αύγουστο του 1998, ο Ντεμιρέλ, σε δήλωσή του είπε: «Ισχυρές Δυτικές χώρες επεξεργάζονται τον διαμελισμό της Τουρκίας με σκοπό τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους, τα δε παράλια τα εφαπτόμενα της Μεσογείου, η Διεθνής Κοινότητα θα τα παραδώσει στην Ελλάδα …».
*Ο πρώην Αρχηγός των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, στο βιβλίο του «Το τέλος των Τρομοκρατικών Οργανώσεων», μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η καταστροφή της Τουρκίας είναι ορατή».
*Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2011, διαμαρτύρεται για τον αντιαμερικανισμό στην Τουρκία της τάξεως του 80%.
*Ο σύμβουλος της Αμερικανικής Βουλής για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, Walid Phares, σε έκθεσή του ειρωνεύεται τους Ισλαμιστές Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου για την προσπάθειά τους να καταστήσουν την Τουρκία ηγέτιδα του μουσουλμανικού κόσμου.*Ο λέκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου Γουίλιαμ Μάλινσο, άλλοτε στέλεχος του Φόρεϊν-Όφις, στο βιβλίο του «Πικρές Ελιές» γράφει: «Η λύση του Κυπριακού περνά από τη Μόσχα». Κύριε Ρολάνδη, λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει.
Η λύση είναι η απελευθέρωση
Κύριε Ρολάνδη, λύση βιώσιμη και λειτουργική δεν υπάρχει, γι’ αυτό και δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Η λύση είναι η απελευθέρωση και εάν ενδιαφέρεστε για τον χρόνο, αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2015. Η Τουρκία, ως ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη χώρα, ουδεμίαν σχέση έχει με τη δημιουργία διεθνών προβλημάτων, ή να επεμβαίνει σ’ αυτά, να τα επηρεάζει ή να τα επιλύει. Για τα γεγονότα του 1974 η πρωτοβουλία ανήκει εξολοκλήρου στην ανθελληνική αγγλική διπλωματία. Λίγος ρεαλισμός, νομίζω, είναι αναγκαίος κ. Ρολάνδη.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΤαγματάρχης ε. α.