12 Ιουνίου 2013

Παλαιστίνη: Ενεργειακή συμφωνία με όμιλο του Ισραήλ

Παλαιστίνη: Ενεργειακή συμφωνία με όμιλο του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη Σύμφωνα με τους FT, οι αρχές της Παλαιστίνης θα συνεργαστούν με μεγάλο πελάτη από το Ισραήλ στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Δυτικής Όχθης. 
Οι αρχές της Παλαιστίνης θα συνεργαστούν με μεγάλο πελάτη από το Ισραήλ σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που θα κατασκευαστεί στην Δυτική Όχθη και θα είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Financial Times.Η IC Power, τμήμα του επιχειρηματικού ομίλου Israel Corporation, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του πλεονάζοντος ηλεκτρικού ρεύματος από τις εγκαταστάσεις, που θα κατασκευαστούν στον πόλη Τζενίν και το κόστος τους θα ανέλθει στα 500 εκατ. δολάρια.
Μια άλλη ισραηλινή εταιρία, η Oil Refineries, πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή για να καλύπτει τις μισές περίπου από τις ενεργειακές ανάγκες σε βενζίνη και πετρέλαιο.
Η συμμετοχή της IC Power στο παλαιστιανικό έργο, θα είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για όσους προσπαθούν να προωθήσουν την επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη στα παλαιστινιακά εδάφη.http://www.euro2day.gr/