07 Μαΐου 2013

Όπλα από την Τουρκία στο ψευδοκράτος

http://i.onbesyirmibes.org/image/2011/05/13/120269.jpg
Όπλα και πυρομαχικά αξίας 156000 ευρώ παραχώρησε η Τουρκία στο ψευδοκράτος μέσα στο 2012, το οποίο αποτελεί έναν από τους εξαγωγικούς προορισμούς της Άγκυρας σε στρατιωτικά προϊόντα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Βιομηχανίας και Mηχανημάτων της Τουρκίας (ΜΚΕΚ), βασικού προμηθευτή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η πρώτη χώρα στις εισαγωγές όπλων και πυρομαχικών από την Τουρκία είναι η Σαουδική Αραβία, με εισαγωγές αξίας σχεδόν 22 εκ. ευρώ.
Το Ριάντ μάλιστα ήταν ο εισαγωγέας της μισής ποσότητας όπλων και πυρομαχικών που εξήγε η Άγκυρα.Το ΜΚΕΚ κατασκευάζει πυρομαχικά, ρουκέτες, όπλα και εκρηκτικά και εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αργεντινή, το Βιετνάμ, οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Ταϊλάνδη. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η πολεμική βιομηχανία παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις της το 2012 με εξαγωγές σε 28 χώρες αξίας πέραν των 44 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με τον κατάλογο των εξαγωγών, πρώτη στη λίστα είναι η Σαουδική Αραβία, και ακολουθούν το Μπαχρέιν και το Πακιστάν. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Βέλγιο, η Ιορδανία, η Ισπανία, η Κένυα, το Βιετνάμ, η Ελβετία και η Τυνησία.
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/561584