22 Μαρτίου 2013

Αντιστάσεις Θλιβεροί λαϊκιστές ακόμα και στην πιο κρίσιμη ώρα της Κύπρου…

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Τι ανέμεναν προψές οι πολίτες να ακούσουν από τους αρχηγούς των κομμάτων, που μίλησαν στην έκτακτη συνεδρία της Βουλής επί της συμφωνίας Αναστασιάδη - Τρόικας; Απαιτούσαν δικαιολογημένα να μάθουν τι τέξεται η επιούσα. Δηλαδή, ποια σωστική διέξοδος υπάρχει για να ξεφύγουμε από τη μέγκενη της κρίσης και ο τόπος να σωθεί. Η Βουλή απέρριψε, ως αναμενόταν, τη συμφωνία με πλειοψηφία 36 ψήφων και 19 αποχές (του ΔΗΣΥ). Τι παρακολούθησαν οι απογοητευμένοι και εξοργισμένοι πολίτες;

Έναν κακόηχο θίασο κομματαρχών να εκβάλλουν ανέξοδες κορόνες και φλύαρες ανοησίες. Με εξαίρεση τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου και τον τραγικό Αβ. Νεοφύτου, αν. πρόεδρο του ΔΗΣΥ, οι άλλοι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων ήταν πρωτοφανώς αχαρακτήριστοι. Φόρεσαν από 25 φουστανέλες, ανέμισαν τα ξίφη τους και με απίστευτη ορμητικότητα επέπεσαν εναντίον της άθλιας Ευρώπης, των ανήθικων εταίρων μας και, φυσικά, κατά των κλεφταράδων, που θέλουν να καταστρέψουν την Κύπρο και να μας στερήσουν τα ζεστά δισεκατομμύρια Ρώσων, κατά κύριο λόγο, ολιγαρχών και μεγιστάνων.


Θα στηθούν, είπαν με κωμικό στόμφο και παιδική αφέλεια, εμπόδιο στα σχέδια για την καταστροφή της Κύπρου. Μόνον ο Αβ. Νεοφύτου είχε την εντιμότητα να παραδεχθεί πως ευθύνεται τα μέγιστα και η δική μας πλευρά για το σημερινό κατάντημά μας, χωρίς να παραβλέπονται οι μαχαιριές εταίρων μας που, απλώς, εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση. Μόνος, επίσης, ο βουλευτής των Οικολόγων υπενθύμισε πως οι Οικολόγοι ανέκαθεν είχαν ταχθεί εναντίον του υπερμέγεθους τραπεζικού τομέα, του ανεπρόκοπου κράτους, του μη παραγωγικού δημόσιου τομέα και υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης. 

Οι άλλοι; Ο καθένας μίλησε ως εάν να απευθυνόταν προς την κομματική πλέμπα. Ο Δ. Συλλούρης ταυτίστηκε με τον αντιφρονούντα Ν. Κουτσού, για να πείσει όσους τον αμφισβητούν πως ξέρει να απαντά στους Γερμαναράδες, διερωτήθηκε αν αυτή είναι η Ευρώπη, η Τρόικα, είπε, δεν είναι η λύση και πρέπει να φύγει. Και ποια είναι η λύση; Δεν την ακούσαμε. Όπως δεν την ακούσαμε από τον Μ. Καρογιάν. Αυτός και αν ωρυόταν εναντίον της ανέντιμης Ευρώπης και καλούσε σε πανευρωπαϊκή αντίδραση.

«Βασικό προαπαιτούμενο», είπε, «είναι η αναγκαία πολιτική βούληση και η στοχοπροσήλωση στην προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας και τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας». Είδατε ποια είναι η λύση; Η… στοχοπροσήλωση, κορόιδα! Πού είναι το σχέδιο Β΄ που, από το πρωί του Σαββάτου, η Κυβέρνηση, στην οποία ο Μ. Καρογιάν συμμετέχει, έπρεπε να καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως αντιπρόταση στους όρους των εταίρων μας; Ακόμα καταζητείται! Αλλ’ είναι και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού, με τον πιο βάναυσο τρόπο, πρόσβαλε τη νοημοσύνη και την αισθητική των πολιτών, μηρυκάζοντας όσα ήδη γνωρίζουν. Μιλούσε ως εάν να βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση στην ακτίβ Περβολιών. Και τι εισηγείται; Να αποσύρουμε την αίτησή μας από τον Μηχανισμό Στήριξης και «να αναζητήσουμε άλλες λύσεις». Ποιες είναι αυτές; Έκδοση ομολόγου και χρηματοδότηση από τρίτη χώρα ή ξένες τράπεζες.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν γνωρίζει ότι κανείς δεν μας δανείζει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια; Απορούμε, όμως: Αυτά που σήμερα εισηγείται, γιατί ο Δ. Χριστόφιας δεν τα εφάρμοσε όταν ήταν Πρόεδρος; Γιατί δεν υπέγραψε το μνημόνιο; Απάντηση: Διότι ενσυνείδητη πολιτική τους, τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, ήταν η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με απίστευτη αποκαρδίωση οι πολίτες είδαν και άκουσαν ξανά κομματάρχες να λαϊκίζουν και να φλυαρούν ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές του τόπου. Αυτοί, δυστυχώς, αποφασίζουν για τις τύχες του - και τις δικές μας…