08 Φεβρουαρίου 2013

Θρίλερ στον Κάππαρη μεταξύ Τούρκων και Λιμενικής

Κινητοποίηση και αναστάτωση που εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, προκάλεσε μια σημαδούρα, η οποία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή Κάππαρη, στο Παραλίμνι, αποκόπηκε με αποτέλεσμα να περισυλλεγεί από μέλη της λιμενικής αστυνομίας στα ελεύθερα χωρικά ύδατα.

Σκοπός που βρισκόταν στο Τουρκικό φυλάκιο, έστειλε αμέσως σήμα, στις κατοχικές αρχές με αποτέλεσμα τον απόπλουν Τουρκικής στρατιωτικής  ακταιωρού από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, η οποία έσπευσε στην περιοχή.

Τούρκοι στρατιώτες, με το δάχτυλο στη σκανδάλη, εντόπισαν το σκάφος ΑΚΑΜΑΣ της Κυπριακής αστυνομίας και να απειλήσουν με είσοδο στα ελεγχόμενα από τη Δημοκρατία χωρικά ύδατα, εάν τα μέλη της λιμενικής αστυνομίας δεν επέστρεφαν τη σημαδούρα.

Παρόλα αυτά οι Τούρκοι τελικά δεν πραγματοποίησαν τις απειλές τους και αποχώρισαν από την περιοχή, μετά από ένα οργιώδες διπλωματικό παρασκήνιο με την εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η σημαδούρα μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο στο Παραλίμνι όπου φρουρείτε και όπως αποφασίστηκε θα παραδοθεί αύριο από μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις κατοχικές δυνάμεις. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατοχικές αρχές, το τελευταίο διάστημα προχωρούν σε προκλητικές ενέργειες στην περιοχή.
http://sigmalive.com/news/local/29520