23 Ιανουαρίου 2013

Ανάγκη για βελτίωση σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, δηλώνει ανερχόμενος Ισραηλινός πολιτικός

Το νέο προβαλλόμενο πρόσωπο της ισραηλινής δεξιάς, ο Naftali Bennett, δήλωσε πως η Τουρκία αποτελεί σημαντικό σύμμαχο και πρόσθεσε πως το Ισραήλ πρέπει να βρει τρόπο να μειώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Τουρκία είναι πολύ σημαντικός σύμμαχος για εμάς. Πρέπει να βρούμε τρόπο να μειώσουμε την ένταση», ήταν τα λόγια του σε εκδήλωση στην πόλη Kiryat Moztkin. Ωστόσο, ο Bennett αρνήθηκε να μιλήσει για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η απολογία απέναντι στην Τουρκία και η αποζημίωση αυτών που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στο Mavi Marmara το 2010. «Θα τα συζητήσουμε όλα όταν έρθει η ώρα», είπε.

Ο Bennett, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανήλθε στην πολιτική λόγω της χαρισματικής του εμφάνισης και των υπερεθνικών του απόψεων. Απορρίπτει τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους, υπερασπίζεται την προσάρτηση περισσότερων εδαφών της Δυτικής Όχθης, αλλά επισημαίνει ότι η κατάσταση διαβίωσης των Παλαιστινίων πρέπει να βελτιωθεί.

"Σιγκαπούρη της Μέσης Ανατολής"
«Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γάζα. Υποτίθεται ότι θα γινόταν η Σιγκαπούρη της Μέσης Ανατολής. Αλλά την αφήσαμε να φύγει, και τώρα έχει εξελιχθεί σε κράτος τρομοκρατίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους στην καρδιά του Ισραήλ», δηλώνει ο Bennett, επισημαίνοντας ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μπορούν να βρουν μια de facto, ειρηνευτική λύση, χωρίς ανούσιες διασκέψεις.


Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi