23 Ιανουαρίου 2013

Ο Τουρκικός Στόλος βυθίζει τον Ρωσικό στη Μαύρη Θάλασσα

Η κυνική δήλωση Ρώσων εμπειρογνωμόνων από την Mοσχοβίτικη «Ακαδημία Γεωπολιτικών Προβλημάτων» - μετά την ανάλυση ενός πολεμκού παιγνίου.
«Η τρέχουσα σύνθεση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα της προστασίας των συμφερόντων της Ρωσίας σε σχέση με την ανταπόκριση μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης στο νότο»
Ένα πολεμικό παίγνιο για μια αεροναυμαχία στη Μαύρη Θάλασσα, από Ρώσους ειδικούς: Η σύγκρουση καταλήγει με την καταμέτρηση πόντων και τη σχετική βαθμολογία. Το αποτέλεσμα απελπιστικό για τη ρωσική πλευρά - η Τουρκία θριαμβεύει.
Επί του παρόντος, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μόνο η Τουρκία έχει έναν στόλο ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη Ρωσία.

Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε.


Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε., αναφέρει -σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη- το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Eurοpolitique, επισημαίνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και με κάποια δυσφορία από πλευράς των πολιτών, έθεσε σε εφαρμογή μία σειρά περιορισμών στις εισαγωγές.

Με το δικαίωμα του '΄βέτο" στη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ προειδοποιεί ο πρόεδρος Ρ. Πλεβνελίεφ τα Σκόπια, αν η ΠΓΔΜ δεν τηρήσει την αρχή καλής γειτονίας

Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνελίεφ προειδοποίησε σήμερα την ΠΓΔΜ, ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της για βέτο στη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ, εκτός εάν τηρηθεί η αρχή της καλής γειτονίας.Με αφορμή τη συνεχιζόμενη αντιβουλγαρική υστερία που υπάρχει στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ μετά την απόφαση της Βουλγαρίας να τεθεί κατά του ορισμού ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ε.Ε, ο κ. Πλεβνελίεφ εξέφρασε την άποψη ότι υπεύθυνη θέση για τη Βουλγαρία είναι να μην μείνει σιωπηλή, αλλά να θέσει βέτο για την πορεία των συνομιλιών της ΠΓΔΜ για ένταξη στην Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα να συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική της απέναντι στη δυτική γείτονα στις, κατά το δυνατόν, καλύτερες προθέσεις.

«Europolitique»: Πλεονεκτική γεωγραφική θέση της Ελλάδας για διανομή ενέργειας

Με αφορμή τις προσπάθειες της ρωσικής Gazprom να επενδύσει στις ελληνικές εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ενδεχόμενη είσοδο των Ρώσων στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, το κοινοτικό δελτίο Europolitique δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη της Ορελί Μπρος, διδάκτορος Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών και μιας εκ των συγγραφέων της μελέτης «Οι στρατηγικές της Gazprom: ένα γεωπολιτικό πρόβλημα;»

Η ΑΟΖ στο επίκεντρο συνάντησης Αβραμόπουλου - Βενιζέλου

Ο Αβραμόπουλος, ο Βενιζέλος και το… φένγκ σούι!
Της Δωρας Αντωνιου
Σε συστράτευση και συναίνεση επί των βασικών επιλογών που διαμορφώνουν την εθνική στρατηγική για την εξωτερική πολιτική της χώρας κάλεσαν χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος, έπειτα από συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών. Στην αρχή συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν και, ακολούθως, έγινε ενημέρωση για όλο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής με τη συμμετοχή συνεργατών τους.
Το θέμα της ΑΟΖ και η πορεία των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων απασχόλησαν μεγάλο μέρος της συνάντησης. Ο κ. Αβραμόπουλος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν για τη μεθοδική προετοιμασία που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ επέμειναν στην ανάγκη οι όποιες κινήσεις γίνουν από ελληνικής πλευράς να είναι αποτέλεσμα πολύ καλού σχεδιασμού.

Το PKK διαψεύδει ότι ο ύποπτος για τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών του στο Παρίσι είναι μέλος του

Ο Μουράτ Καραγιλάν, επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), διέψευσε σήμερα ότι ο άνδρας που φέρεται ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών στο Παρίσι --η μία εκ των οποίων ήταν δε, ιδρυτικό στέλεχος του PKK-- συνδέεται με το ένοπλο κίνημά του."Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι μέλος του κινήματός μας και δεν είναι γνωστός ούτε σε εμάς, ούτε στους επικεφαλής μας στην Ευρώπη", δήλωσε ο ίδιος από το βόρειο Ιράκ, μιλώντας στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Γαλλία: Ενδιαφέρον για το κουρδικό ζήτημα και τον Οτσαλάν από την CPT

Το κουρδικό ζήτημα και το θέμα των συνομιλιών της τουρκικής κυβέρνησης με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν έθεσαν δύο τούρκοι βουλευτές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT) με ανακοίνωση της υπενθύμισε ότι στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2013, επισκέφθηκε τις φυλακές Ιμραλί στην Τουρκία, προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης του κ. Οτσαλάν και των πέντε συγκρατούμενων του.

Τουρκία και Ελλάδα επιφυλακτικές με αξιώσεις χωρικών υδάτων

Πρόσφατα και εξαιρετικά δημοσιοποιημένα ευρήματα αερίου στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, σε συνδυασμό με την αδυναμία χρηματοδότησης από τη μεριά της Ελλάδας για καλύτερη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, έχει φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών.Τα τελευταία δυο χρόνια Αθήνα και Άγκυρα έχουν επιχειρήσει να βελτιώσουν τις κάποτε τεταμένες σχέσεις, παρά τις μακροχρόνια παγιωμένες αντίθετες θέσεις για τα θαλάσσια δικαιώματα στο Αιγαίο. Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύματα σε Ελληνικά ΜΜΕ ότι η χώρα ετοιμάζεται να οριοθετήσει μονομερώς τις ζώνες φέρει το ενδεχόμενο τριβών.

Χαμηλής δυναμικής το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Τουρκίας

Η Τουρκία έρχεται 42η ανάμεσα σε 62 χώρες στην "Έκθεση Χρηματοοικονομικής Ανάπτυξης 2012”, η οποία κυκλοφόρησε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στην Ελβετία και αναλύει τα οικονομικά συστήματά των διαφόρων χωρών.

Κατασκοπευτικό θρίλερ στα Κατεχόμενα Εξάρθρωση «τρομοκρατικής ομάδας» από την αστυνομία της Σμύρνης


Νίκος Στέλγιας
Τις τελευταίες ώρες, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας «Ανατολή» μεταδίδει την πληροφορία ότι η εισαγγελία και η αστυνομία της Σμύρνης έχει προχωρήσει στην εξάρθρωση μιας «τρομοκρατικής ομάδας», η οποία απαρτίζεται από κατάσκοπους και δραστηριοποιείται στην Τουρκία και στα Κατεχόμενα. Από ότι φαίνεται στο στόχαστρο της εν λόγω ομάδας έχει βρεθεί το επιτελείο και οι ευαίσθητες πληροφορίες του τουρκικού στρατού.

Ασκηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης στο Αιγαίο

Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα άσκηση τμήματος της δύναμης ταχείας αντίδρασης, κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.Σκοπός της άσκησης είναι η κατάληψη- ανακατάληψη του αεροδρομίου νησιού του ανατολικού Αιγαίου (στο πλαίσιο άσκησης ¨Πυρπολητής 1/13¨, με σκοπό την κατάληψη- ανακατάληψη αεροδρομίου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου, την εξασφάλισή του για δυνατότητα υποδοχής επιπλέον αερομεταφερόμενων δυνάμεων και ταυτόχρονη ενεργοποίηση του συνόλου του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας.).Με την ίδια εντολή ενεργοποιήθηκε ταυτόχρονα το σύνολο του συστήματος αεράμυνας της χώρας.
http://www.onalert.gr
http://www.enet.gr/?

Συναγερμός στην Κύπρο

image
Στην αντεπίθεση επιχειρούν να περάσουν οι κυπριακές αρχές απαντώντας στα επιχειρήματα που αναπτύσσονται από εταίρους και πιστωτές της για ζητήματα ξεπλύματος χρήματος και αξιοποιώντας συμμάχους εντός της ευρωζώνης. Η επιμονή των γερμανών στο θέμα του ξεπλύματος χρήματος έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές και σε φορείς της αγοράς που προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς.

Διαχείριση Εσόδων Φυσικού Αερίου


Τον τελευταίο χρόνο έχουν γραφτεί πολλά για την ορθολογιστική διαχείριση των μελλοντικών κερδών από το φυσικό αέριο.  Στις 15/01/2013 ο κ. Συλικιώτης παραπονέθηκε γιατί η Βουλή δεν ψηφίζει άμεσα το νόμο ίδρυσης του Ταμείου Υδρογονανθράκων, εφ’ όσον έχουμε άμεσα €200 εκ. από την υπογραφή συμβολαίων, τα οποία θα πρέπει να ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε.
 Διαφωνώ με αυτή τη θέση.  Αλλά πρώτα θέλω να θυμίσω ότι είχα εισηγηθεί την ίδρυση Ταμείου Υδρογονανθράκων σχεδόν πριν δύο χρόνια, και άρα συμφωνώ με την ανάγκη ίδρυσης του ταμείου.  Στις συμβουλές Sheshinski (09/02/2012) είχα επίσης εισηγηθεί την άμεση ίδρυση του ταμείου διότι, και αντιγράφω από το περσινό blog:

Αντίδραση της ρωσικής εταιρείας Rosatom και του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού σχετικά με το έργο του Μπέλενε

Η κατασκευή των δύο αντιδραστήρων για τον πυρηνικό σταθμό του Μπέλενε, έργο που τελικά εγκαταλείφθηκε από τη Βουλγαρία, θα κόστιζε 6,297 δισεκατομμύρια ευρώ, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής (κρατικής) εταιρείας Rosatom Σεργκέι Νόβικοφ στον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Itar–Tass στη Σόφια Ίγκορ Μπρόβαρνικ, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων "ΒΤΑ".

Η λιτότητα, απίστευτο λάθος του ΔΝΤ παραδέχεται στέλεχός του Γαλλικό περιοδικό παρουσιάζει αφιέρωμα στην ελληνική και πορτογαλική οικονομία


Η λιτότητα, απίστευτο λάθος του ΔΝΤ παραδέχεται στέλεχός του
«Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης», είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού «Μarianne» στο μεγάλο αφιέρωμα του στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ» σχετικά με τους υπολογισμούς τους για τις επιπτώσεις της αυστηρής λιτότητας στην ελληνική και πορτογαλική οικονομία, όπως παραδέχθηκε σε έκθεσή του ο οικονομολόγος του Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Ο Τσίπρας σε σταυροδρόμι

Γιάννης Λούλης

Με δεδομένη τη σημερινή πραγματικότητα, είναι φανερό πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει φτάσει σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Από εδώ και πέρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ή θα δημιουργήσει ξεκάθαρη δυναμική ή θα τελματωθεί όλο και περισσότερο. Από τις επιλογές του θα κριθεί αν ο ίδιος και το κόμμα του αποτελούν πυροτέχνημα, ή σηματοδοτούν ένα πιο μόνιμο φαινόμενο για κυριαρχία στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο χώρος αυτός άλλωστε αναζητεί, επί ματαίω, εκφραστή.

.Δυο υπερσύγχρονα πλοία θα αγοράσει η Κυπριακή Δημοκρατία

Δύο υπερσύγχρονα πλοία που θα είναι επιφορτισμένα με την προστασία της ΑΟΖ αναμένεται ν' αγοράσει σύντομα η Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως μετέδωσε χθες βράδυ το Σίγμα η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για απόκτηση μίας κορβέτας τύπου στέλθ, η οποία δεν εντοπίζεται από ραντάρ, καθώς και ενός άλλου πλοίου.Δεν αποκλείεται ένα από τα δύο πλοία να είναι παρόμοιο με αυτό που προωθούν οι Γάλλοι και στις 24 του μηνός θα είναι στο Λιμάνι Λεμεσού.Πρόκειται για την κορβέτα L'Adroit, περιπολικό ανοιχτής πλεύσεως του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Είναι πλοίο νέας γενιάς και μπορεί να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό πρόληψης και δράσης που είναι απαραίτητος στις αποστολές επίβλεψης.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Υπουργείο Άμυνας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό κονδύλι για αγορά θαλάσσιων μέσων στη βάση του εξοπλιστικού προγράμματος.

Ανάγκη για βελτίωση σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, δηλώνει ανερχόμενος Ισραηλινός πολιτικός

Το νέο προβαλλόμενο πρόσωπο της ισραηλινής δεξιάς, ο Naftali Bennett, δήλωσε πως η Τουρκία αποτελεί σημαντικό σύμμαχο και πρόσθεσε πως το Ισραήλ πρέπει να βρει τρόπο να μειώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Αθήνα ρίχνει "Άγκυρα" στην τουριστική αγορά της Τουρκίας

Στην προσέλκυση μεγαλύτερου όγκου τουριστών από τη γειτονική Τουρκία θα στοχεύσουν οι 50 περίπου tour operators και ταξιδιωτικοί πράκτορες που θα συμμετάσχουν σε Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχες τουρκικές τουριστικές εταιρίες στην Άγκυρα. Στην εκδήλωση, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Μάρτιου, υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος και 70 τουλάχιστον τουριστικές επιχειρήσεις από την Τουρκία, κυρίως μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Άγκυρας (TURSAB). Σκοπός των Ελλήνων  επιχειρηματιών στις επαφές που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του forum θα είναι να αποκτήσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο τουριστικό «μερίδιο» από περιοχές από τις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σημαντική ροή τουριστών προς τη χώρα μας.

Μόνο προεκλογικά μπορούν να μιλούν τα κουρδικά οι υποψήφιοι

-Θέλω δικηγόρο !- Δεκαπέντε φτάνουν ;
Εφ. Εβρενσέλ  21/1/2013-Τourkikanea.gr
Εξι και πλέον χρόνια μετά την υποβολή της σχετικής προσφυγής, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε, ομόφωνα, ότι οι Κούρδοι υποψήφιοι βουλευτές μπορούν να απευθύνονται στη μητρική τους γλώσσα στο πλήθος, κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία.

Μάργωσες Μάικο μ'.

Ξέρεις, αυτή η γυναίκα τώρα θα περπατήσει 70 χιλιόμετρα μες στη βροχή, με το γουρούνι και το παιδί. Πού θα κοιμηθούν το βράδυ.. θα κατεβούν στον κάμπο για μεροκάματο. Έχω τέτοια ντοκουμέντα πως αυτός ο κόσμος που ζει σήμερα δεν είναι ίδιος με τον χθεσινό. Και θα 'πρεπε να υπάρχουν μαρτυρίες ακριβώς για τη ζωή αυτών των προγόνων, που είχαν το θάρρος να κρατήσουν στον τόπο τη ζωή και να υποστούν τα πάνδεινα. Σε μια στιγμή, ήταν κάπου πέντε χιλιόμετρα, δε με βόλευε, πού να την πάρω, και έβαλα το αυτοκίνητο για να αναγκαστεί να περάσει άκρη του δρόμου, να μην είναι στην άσφαλτο, και την πήρα. Γύρισε και είπε στο παιδάκι "Μαργώνεις, καμάρι μου ; " Κρυώνεις ; Μου λέγαν στις εκθέσεις γιατί δεν πουλάω φωτογραφίες..Ακόμη ακόμη πιστέψτε με, και που τις παρουσίαζα στην έκθεση, νόμιζα ότι εκπορνεύω κάτι ιερό. Τι να πουλήσω τώρα εγώ απ' αυτή για να πάρω λεφτά ;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΒΑΚΟΥΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Κινδυνεύουν με κατάσχεση τα ακίνητα των βακουφιών στη Δυτική Θράκη

Αυξάνονται οι πιέσεις προς την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.Ενώ επιστρέφονται μια μια οι περιουσίες των κοινωφελών ιδρυμάτων της ρωμαίικης μειονότητας στην Τουρκία, η Ελλάδα όχι μόνο δεν επιστρέφει ορισμένα ακίνητα, ζητά και την εκ νέου καταγραφή των υπαρχουσών.Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους αρμοδίους των βακουφιών στην Κομοτηνή την καταγραφή των βακουφικών περιουσιών 400 ετών.Οι αρμόδιοι των βακουφιών στη Δυτική Θράκη ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες Ευρώ και με εργασίες που συνεχίσθηκαν χρόνια ολόκληρα, απέδειξαν με δικαστική απόφαση ότι οι συγκεκριμένες περιουσίες ανήκουν στα ευαγή ιδρύματα της "Τουρκικής" Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Στο Ισραήλ το πρώτο φορτίο υγροποιημένου ΦΑ LNG

Το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα αφιχθεί στη χώρα το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου  LNG σε ειδικό πλωτό τερματικό που κατασκευάστηκε από την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού και στοίχισε 107 εκατ. Ευρώ.
Ο σταθμός θα επιτρέπει την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου σε περιόδους έντονης ζήτησης, μέχρι ν' αρχίσει η προμήθεια από το κοίτασμα «Ταμάρ».Το τερματικό θα παρέχει αέριο για 8 μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, αλλά και σε άλλους καταναλωτές.  Η κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού εκτιμά ότι το κάθε φορτίο θα αντικαθιστά 10 ημέρες κατανάλωσης πετρελαίου.  http://www.sigmalive.com/

Aτύχημα αεροσκάφους F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας


Το F-16 που κατά την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου δεν υπέστη φθορές...
Το F-16 που κατά την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου δεν υπέστη φθορές…
Διαψεύστηκε απόλυτα η λιτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, σύμφωνα με την οποία αεροσκάφος F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εξήλθε του διαδρόμου απο/προσγείωσης στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ χωρίς να υπάρξει τραυματισμός του χειριστή ή να σημειωθούν φθορές στο αεροσκάφος. Όπως αποκαλύπτεται από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤRT, ο χειριστής του αεροσκάφους εγκατέλειψε το αεροσκάφος, ενεργοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα και προσγειώθηκε τραυματισμένος σε περιοχή εκτός της αεροπορικής βάσης! Ο τραυματισμός του Τούρκου χειριστή επιβεβαιώθηκε και από ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου CNN Türk παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να ελέγξει τη ροή πληροφοριών.

Εναέριος Χώρος - Αρχείο Παραβάσεων-Παραβιάσεων


ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΕΕΧ) - ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΚΕK)  ΤΟΥ ICAO
Στοιχεία 2012


ICAO : International Civil Aviation Organization