08 Ιανουαρίου 2016

Απεργία πείνας επ'αόριστον στα Κατεχόμενα Οι Αλεβίδες της Κύπρου εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους αμάχους Του Νίκου Στέλγια


Με μια συμβολική πράξη, οι Αλεβίδες της Κύπρου εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον άμαχο πληθυσμό και στους κατοίκους της νοτιοανατολικής Τουρκίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της νέας εμφύλιας σύρραξης στην γειτονική Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ, ο Σύλλογος Πιρ Σουλτάν Αμντάλ, ο οποίος δραστηριοποιείται στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής, ξεκίνησε απεργία πείνας επ'αόριστον ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία. Ο Σύλλογος Πιρ Σουλτάν Αμντάλ, είναι η τοπική οργάνωση του ιστορικού συλλόγου των Αλεβίδων στην Τουρκία και παγκοσμίως. Εκπροσωπώντας την δεύτερη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα της Τουρκίας, ο σύλλογος υψώνει την φωνή του για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε χθες με μια μικρή εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου στην Λευκωσία. Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, η απεργία θα συνεχιστεί επ'αόριστον με την συμμετοχή κατά διαστήματα διάφορων στελεχών του συλλόγου και των δημοκρατικών μερίδων της σύγχρονης τουρκοκυπριακής κοινότητας.
 

Με την νέα κίνηση τους, οι Αλεβίδες, οι οποίοι ζουν στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου, αν όχι στο σύνολο τους, σίγουρα οι δημοκρατικές μερίδες της κοινότητας, εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους με τους χειρισμούς του τουρκικού κράτους στο Κουρδικό Ζήτημα.
 

Η απεργία πείνας στην Κύπρο εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης κινητοποίησης των Αλεβίδων στην Τουρκία και στο εξωτερικό με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο Κουρδικό Ζήτημα.
Ας σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τις εξελίξεις στο Κουρδικό Ζήτημα, στις διάφορες αλεβίδικες συνοικίες της Τουρκίας, οι ακτιβιστές συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. 


www.kathimerini.com.cy