08 Ιανουαρίου 2016

Αεροδρόμιο» της Τύμβου αναστατώνει την τ/κ κοινότητα


Οι δυο τουρκικές εταιρίες, οι οποίες έχουν αναλάβει την διαχείριση του «Αεροδρομίου» της Τύμβου και οι μεγάλες οικονομικές ατασθαλίες προκαλούν μίνι πολιτική και κοινωνική αναστάτωση στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής. Τα τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα αναφέρονται σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται οι τουρκικές εταιρίες, οι οποίες διαχειρίζονται το «αεροδρόμιο». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, ο συνεταιρισμός, ο οποίος διαχειρίζεται τις υπηρεσίες του «αεροδρομίου» ανέθεσε σε μια ξένη εταιρία τον έλεγχο του «αερολιμένα», καταβάλλοντας ένα μυθικό ποσό. Σύμφωνα με τις «αρχές», το εν λόγω ποσό δεν δικαιολογείται. Το έργο ανατέθηκε στην ξένη εταιρία δίχως «διαγωνισμό» γεγονός, το οποίο αυξάνει τις υποψίες για οικονομικό σκάνδαλο.

Το σκάνδαλο στο «Αεροδρόμιο» της Τύμβου έχει έρθει στο πολιτικό προσκήνιο, με διάφορους Τουρκοκύπριους πολιτικούς να τοποθετούνται επί του ζητήματος. Με ιδιαίτερη αμηχανία προσεγγίζει το όλο ζήτημα ο «Υπουργός Συγκοινωνιών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα από τις εμπλεκόμενες τουρκικές εταιρίες να λύσουν τις διαφορές τους στην Τουρκία.
Με βάση την πληροφόρηση της από την άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής, η Κ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα μεγάλο φαινόμενο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκονται Τούρκοι πολιτικοί και τουρκικές εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν μεγάλα δημόσια έργα στην Τουρκία. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η εταιρία Τάσγιαπι, οι διασυνδέσεις της οποίας φτάνουν στον κύκλο του τουρκικού Προεδρικού και συγκεκριμένα στον ίδιον τον Υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ, ο κ. Γιλντιρίμ δηλώνει στο περιβάλλον του ότι δεν γνωρίζει και ότι δεν φέρει καμία σχέση με το μεγάλο σκάνδαλο στην τ/κ κοινότητα.

www.kathimerini.com.cy