22 Σεπτεμβρίου 2015

Η Liberation αποκαλεί φασίστες Γεωργιάδη - Βορίδη και ο Άδωνις ζητά ανασκευή

Άρθρο της γαλλικής εφημερίδας την ημέρα που ξεκινά η διαδοχή στη ΝΔ, αναλύει την επόμενη ημέρα της ήττας και επιτίθεται στους δύο πρώην υπουργούς
"Οι δύο βαρόνοι του συντηρητικού κόμματος επανεμφανίστηκαν σε όλα τα τηλεοπτικά πλατό" μετά την ήττα της Κυριακής προκειμένου να "ερμηνεύσουν το κακό αποτέλεσμα του κόμματος και να προτείνουν τις δικές τους συνταγές για την ανάκαμψη”, γράφει η γαλλική εφημερίδα αποδίδοντας στον κ.Γεωργιάδη τη φράση: “Δεν πρέπει να φοβόμαστε να πούμε πως είμαστε ακροδεξιοί ή φασίστες!”

Το γαλλικό άρθρο περιγράφει τη στρατηγική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιστρέψει στο κέντρο, σε σχέση με τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά ο "οποίος είχε στραφεί στα θολά νερά της ακροδεξιάς". Αυτή η στροφή, αλλά και η ρητορική της συναίνεσης είναι που έκανε και τους Γεωργιάδη και Βορίδη να βγουν πλήρως από το προεκλογικό κάδρο της ΝΔ, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Στη συνέχεια η Liberation κάνει μια αναδρομή στην πολιτική ιστορία των δύο αυτών βουλευτών, σημειώνοντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε διάσημος από τις τηλεπωλήσεις βιβλίων και ειδικά από την έκδοση το 2006 ενός αντισημιτικού βιβλίου με τίτλο "Οι Εβραίοι: Όλη η αλήθεια", γραμμένο από τον ιδρυτή του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Πλεύρη, πατέρα του Θάνου Πλεύρη που υπήρξε επίσης βουλευτής της ΝΔ. Για τον κύριο Βορίδη αναφέρει πως υπήρξε επικεφαλής της ΕΠΕΝ, φασιστική νεολαία όπως τη χαρακτηρίζει, όπου και τον διαδέχτηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, γγ σήμερα της Χρυσής Αυγής.

  Ο κ.Γεωργιάδης αντέδρασε έντονα μέσω twitter, δηλώνοντας ότι ουδέποτε έχει πει “τέτοια ανοησία” και ζητώντας άμεση ανασκευή.
(Πηγή: Liberation)