13 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σόιμπλε θα τους «μεταλλάξει» όλους

Ποιο είναι το μοναδικό συμπέρασμα από την τηλεοπτική μονομαχία των πολιτικών αρχηγών της πολύπαθης Ελλάδας μας; Οτι έδρασαν, αντέδρασαν και καβγάδισαν ως να πολιτεύονται σε μια χώρα η οποία δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Πόσω μάλλον όταν ο ελληνικός λαός μαστίζεται από μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, το τέλος της οποίας δεν είναι ορατό.Για να καταλάβουν οι αναγνώστες το μέγεθος της ζημίας που θα προκαλέσει η εκλογική αναμέτρηση, οι δανειστές υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα και ότι η Ελλάδα θα απαιτηθεί να λάβει και άλλα δανεικά πέραν των 86 δισ. που εξασφάλισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με το αριστερό Μνημόνιό της.Ας πούμε ότι παρακολουθούσε την τηλεοπτική μονομαχία ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, ένας ας πούμε Ελβετός πολίτης... Τι θα αποκόμιζε εάν έβλεπε τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας; Τίποτα και η διαπίστωση αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Πρώτον, δεν έχουν θέσεις για την έξοδο της χώρας από το Μνημό­νιο. Λένε ένα σωρό ασυναρτησίες - για να είμαι ειλικρινής, άλλη λέξη ήθελα να χρησιμοποιήσω.
Δεύτερον, δεν έχουν το παραμικρό σχέδιο για την πατρίδα και επιμένουν σε προ κρίσης λογικές, που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, και
Τρίτον, η αποχώρησή τους από το κυβερνητικό προσκήνιο λόγω της προεκλογικής περιόδου φανέρωσε μία πραγματικότητα που γνωρίζανε μεν οι πολιτικοί μας, αλλά δεν επιδιώκανε. Οτι η προσωρινή κυβέρνηση των τεχνοκρατών έπραξε σε μερικές ημέρες πράγματα που θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε και μικρά «θαύματα».

Δυστυχώς, το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι χαμηλού επιπέδου. Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας διαπιστώνοντας την πραγματικότητα που ζούμε αλλά αναρωτήθηκα τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο σοφός λαός ψηφίσει με τρόπο που θα εξαναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε υποχρεωτική κυβερνητική συγκατοίκηση. Είναι ένα «έργο» που θα απολαύσουμε, ιδιαίτερα τις στιγμές κατά τις οποίες θα αναζη­τούν «επιχειρήματα» και ψευτο­δικαιο­λογίες για να σχηματίσουν κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας».Παρακολουθώντας τον ζήλο και την αποτελεσματικότητα των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, καταθέτω την άποψη που πρωτοέγραψα τον περασμένο Μάρτιο, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα τους «μεταλλάξει» όλους και στη συνέχεια θα επιβάλει τους τεχνοκράτες για να υλοποιήσουν τη συμφωνία του κ. Τσίπρα με τους δανειστές. Είναι το πιο πιθανό σενάριο...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=64249450
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ