01 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;

http://assets.philenews.com/data/2015/05/06/aisiodoxoi-erntogan-akintzi-oti-to-2015-tha-einai-chronia-lysis.jpgτης ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Ευρωβουλευτού ΔΗΣΥ-ΕΛΚ
Μελετώντας προσεκτικά όλα όσα λέγονται από Κυβερνητικούς αξιωματούχους, από τον κύριο Άιντε , από τον κύριο Ακιντζί, από τις εκστρατείες προς καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής της επί θύραις λύσης,  αλλά και από τοποθετήσεις αναλυτών που πρόσκεινται παθιασμένα στην άμεση λύση, σκέφτεται κάποιος ότι με περισσή δεινότητα οι διαπραγματευτές μας, κατάφεραν να κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία, να εκδιώξουν τον στρατό κατοχής, να γυρίσουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και να επικρατήσουν στον τόπο μας  η ειρήνη, η δικαιοσύνη,  η ισοπολιτεία,  η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων  του κάθε πολίτη.
Αυτόν τον «Αρμαγεδδώνα» χαράς, αγαλλίασης και ευτυχίας θα ακολουθήσει  ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, το νησί μας θα γίνει γη  της Επαγγελίας και η Τουρκία θα γίνει η φίλη, προστάτις και τροφός μας, και με τα πετρέλαια που θα συνεκμεταλλευθούμε, θα μπούμε  στους G-20, τουλάχιστον. Μακάρι.

Μακάρι να είναι έτσι και τώρα που κυβερνούν οι Αναστασιάδης και Ακιντζί και έχουν το ίδιο όραμα για την Κύπρο του μέλλοντος μας, να επήλθε το θαύμα και να λάμψη το φως της αλήθειας στον τόπο μας. Ειδικά για τους δύσμοιρους, καχύποπτους, ανασφαλείς και απροσάρμοστους, που ζουν στην πλάνη και τον σκοταδισμό του «εθνικισμού» και στις νεφέλες του ιδεατού της  δικαιοσύνης. Εξαιρώ εκείνους που «δεν θέλουν λύση γιατί θα απολέσουν τα κεκτημένα και το πολιτικό τους μέλλον», οι βδελυροί. Τους οποίους συλλήβδην, μαζί με όσους αγωνιώντας εκφράζουν τους φόβους και την ανασφάλεια τους για όσα συμβαίνουν, οι ζηλωτές της άμεσης λύσης θεωρούν ως το μόνο εμπόδιο στην επίτευξη της.

Ακούγοντας τις περιγραφές αυτών των λαμπρών σελίδων που επίκειται να κοσμήσουν την  Κυπριακή Ιστορία, αγάλλεται η ψυχή μας, ωστόσο όταν οι παραμυθάδες αρχίζουν το κλωθογύρισμα ότι,  βεβαίως και υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα , και ότι οι Τούρκοι θα,  και ότι οι Τουρκοκύπριοι θα, και ότι οι έποικοι θα,  οι κατά σύστημα αντιτιθέμενοι στη λύση (καλόπιστα είπαμε , όχι για ιδιοτελή συμφέροντα), αισθάνονται  αναγούλα, ναυτία,  ρίγος,  πυρετό, πονοκεφάλους και όλα όσα λίαν γλαφυρώς  περιέγραφαν τα ΜΜΕ πρόσφατα, σε αναφερόμενο περιστατικό δηλητηρίασης ποσίμου νερού εργαζομένων με ούρα.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι όταν αντιτίθεμαι στην πολιτική της χρήσης και κατάχρησης  του δελέατος για ευμάρεια και εύκολο και γρήγορο πλουτισμό μετά την λύση, δεν σημαίνει ότι έχω οιανδήποτε ένσταση στην καταβολή κόστους, έστω και υπέρμετρου από μέρους μας για να βρεθεί η λύση και να επανενσωματωθούν τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Η Δυτική Γερμανία γνώριζε πολύ καλά τι σήμαινε για τους Γερμανούς η απελευθέρωση και επανενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας και ο Γερμανικός λαός δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο. Το ίδιο οφείλουμε θα κάνουμε κι εμείς. Ο λαός δικαιούται να γνωρίζει την πάσα αλήθεια. Οι εποικοδομητικές ασάφειες  και τα ταξίδια στην χώρα των θαυμάτων δεν θα αφεθούν να παραπλανήσουν κανένα. Αν από κει και πέρα ο λαός αποφασίσει αλλιώς, γνωρίζοντας τα πάντα και έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και όχι της φαντασίωσης, ο καθείς έχει δικαίωμα να επιλέγει την ζωή που του ταιριάζει.

Πιστεύω συνεπώς πως χρειάζεται πλήρης αντικειμενικότητα στην ενημέρωση του λαού, σοβαρή προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται, αποφυγή της ωραιοποίησης και εξιδανίκευσης της κατάστασης και αποφυγή των υπερβολών και των υπονοουμένων. Εκτός αν όλα έχουν συμφωνηθεί και αναζητείται απλώς το περιτύλιγμα  του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου  και μια μαζική  εκστρατεία για να αναπτυχθεί επιτυχώς  κουλτούρα λύσης, για να καμφθούν οι αντιστάσεις και όσων αντραλίζονται από την τεράστια επιτυχία.

Πάντως ανατρέχοντας από μνήμης στην ιατρική λογοτεχνία, έφερα στον νου μου τις περιγραφές των επιθέσεων των Γερμανών εναντίον των Βρετανών στο Βέλγιο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με χημικά όπλα του τύπου «αέριο μουστάρδας». Αν θυμάμαι καλά από την Χημεία του πρώτου έτους, οι αμυνόμενοι έβρεχαν ένα μαντήλι με τα ούρα τους και ανέπνεαν μέσω αυτού για την εξουδετέρωση του τοξικού αερίου. Ας το έχουμε υπ όψιν μας, ίσως να μην μας απομένει άλλη επιλογή.
http://www.elenitheocharous.com/announcement.php?id=412&lng=GR