13 Αυγούστου 2015

ΡΚΚ: «Σκοτώσαμε δεκάδες Τούρκους στρατιώτες» Δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία η Άγκυρα

http://www.korkusuzmedya.com/images/haberler/2015/08/jandarma_karakoluna_bombali_aracla_saldiri_h114629_600cf.jpgΤου Νίκου ΣτέλγιαΤου ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη
Το μεσημέρι της Πέμπτης, η ένοπλη πτέρυγα του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος δίνει στην δημοσιότητα μια σημαντική πληροφορία.Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος, η οποία δημοσιεύεται στο κουρδικό κανάλι Mednuçe TV, χθες, στην περιοχή Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ (Άμεντ στα κουρδικά), δυο ομάδες ανταρτών έπληξαν ένα στρατόπεδο του τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με το κουρδικό ανακοινωθέν, η επίθεση αφήνει πίσω της 24 νεκρούς στρατιώτες. Επίσης, υπάρχουν 10 τραυματισμένοι στρατιώτες. Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Η σημαντική πληροφορία έρχεται στο προσκήνιο την στιγμή συνεχίζονται οι συγκρούσεις των Κούρδων με τις δυνάμεις ασφαλείας κυρίως στο ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας. Κούρδοι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν στην επαρχία Άγρι, οι δυνάμεις ασφαλείας σήμερα το πρωί εκτέλεσαν 3 πολίτες. 2 από τους νεκρούς είναι παιδιά. Εν τω μεταξύ, στην Άγκυρα, ο ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Αχμέτ Νταβούτογλου συναντά για τελευταία φορά τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Οι κύκλοι του ΑΚΡ δεν τοποθετούνται αισιόδοξα σχετικά με την έκβαση της συνάντησης.