04 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης - Λαφαζάνης: Παράλληλη πορεία, άλμα στο κενό

http://www.epikaira.gr/var/thumbs/14382542919583a0bc97e958001b8dfab85b24eeee.jpgΑπόντες στο ραντεβού τους με την ιστορία ήταν τελικά οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάνης Βαρουφάκης...οι οποίοι από βασικοί συντελεστές στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα εξελίσσονται στα μοιραία πρόσωπά της. Εγκλωβισμένοι και οι δύο σε ιδεοληπτικές εμμονές, προσωπικές φιλοδοξίες και αδιέξοδες επιλογές, κι αφού παρέσυραν κυβέρνηση και πολίτες στο κυνήγι χιμαιρών, συνεχίζουν να διολισθαίνουν, κρατώντας σε ομηρία μια ολόκληρη χώρα.
Ο μεν πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης λόγω της επιμονής του να μετατρέψει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ σε οριστική διάσπαση, ο δε πρώην τσάρος της Οικονομίας με το «Βαρουφάκης-gate», αποτέλεσμα της αλαζονείας και της αμετροέπειάς του. Κι αν για τους δυο τους το παιχνίδι της αυτοκαταστροφής προκύπτει απλώς ως προέκταση του «chicken game», υπάρχουν μερικά εκατομμύρια πολιτών που δεν θέλουν να το παίξουν μαζί τους και κυρίως μια κυβερνητική ομάδα που αγωνίζεται να διασώσει μια λεηλατημένη Ελλάδα.
Μια εξίσου σημαντική παράμετρος στην παράλληλη πορεία προς το χάος είναι ότι οι Γιάνης Βαρουφάκης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους, προσφέρουν χρήσιμη υπηρεσία σε όλους εκείνους οι οποίοι συστηματικά και επί δεκαετίες απομυζούσαν το δημόσιο χρήμα· σε όλους εκείνους που, ενώ εξαιτίας τους η Ευρώπη μάς έχει βάλει στη γωνία, σήμερα παριστάνουν τους τιμητές της ευρωπαϊκής ιδέας· σε όλους εκείνους που ελπίζουν στην απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από τη διακυβέρνηση της χώρας και στην παλινόρθωση του σάπιου παλαιού συστήματος.
 
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 31 Ιουλίου.