06 Φεβρουαρίου 2015

Σε ψευδοδικαστήριο οι 4 ψαράδες που συνελήφθησαν χθες από τους Τούρκους


Σε λεγόμενο δικαστήριο στην κατεχόμενη Μόρφου αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα από τις κατοχικές δυνάμεις ο 33χρονος Ελληνοκύπριος ψαράς και οι τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του που είχαν συλληφθεί παράνομα χθες στην θαλάσσια περιοχή του θύλακα των Κοκκίνων με το πρόσχημα ότι εισήλθαν στα ούτω καλούμενα "χωρικά ύδατα" του ψευδοκράτους.Στο σκάφος με το όνομα "Άγιος Ραφαήλ" με βάση το λιμανάκι του Πωμού επέβαινε ο 33χρονος Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης του και τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του.

Στρατιώτες σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς  στην περιοχή του Παχυάμμου διαπίστωσαν χθες στις 10:30 το πρωί ότι ένα φουσκωτό σκάφος του κατοχικού στρατού και δεύτερο μικρό σκάφος προσέγγισαν ψαρόβαρκα Ελληνοκύπριου που βρισκόταν στα ανοιχτά για ψάρεμα ακριβώς απέναντι από το φυλάκιο τους και κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων.


Οι τέσσερις ψαράδες συνελήφθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν αρχικά στο θύλακα των Κοκκίνων και αργότερα προς την περιοχή του Λιμνίτη όπου κρατούνται παράνομα.

Την πληροφορία ότι έχουν μεταφερθεί στο Λιμνίτη έδωσε ο ίδιος ο 33χρονος ψαράς σε πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί του λέγοντας ότι οι Τούρκοι τους ανέκριναν σε λεγόμενο αστυνομικό σταθμό όπου μεταφέρθηκαν.Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί και τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ σύμφωνα με τοπικούς φορείς της περιοχής, οι παράνομες ενέργειες των κατοχικών στρατευμάτων στην περιοχή της ακριτικής Τηλλυρίας αποτελούν συχνό φαινόμενο. www.ant1iwo.com