30 Ιανουαρίου 2015

Δούλοι

http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/2015/01/georgiadis-trenakia.jpg
Το κάνουν επειδή είναι άσχετοι; Παίζει κι αυτό! Το κάνουν επειδή είναι κοντορεβυθούληδες; Παίζει κι αυτό! Το κάνουν επειδή είναι παπαγάλοι; Και αυτό! Σημασία έχει ότι πολλά, μα πάρα πολλά που είπαν. Που μας τρομοκράτησαν. Που μας τα έλεγαν με ύφος χιλίων καρδιναλίων κουνώντας το δάχτυλό τους. Ολα αυτά κατέπεσαν σαν τραπουλόχαρτα!Οπως ότι «μικραίνει η απόσταση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ». Αντιθέτως μεγάλωνε με ταχύτητα!Οπως ότι την επομένη θα έχουμε bank run και περίπου όλοι θα τρέξουμε και θα αδειάσουμε τα χρηματοκιβώτια όλων των συστημικών τραπεζών. Ναι καλά!Οτι οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες και ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου τελειώνουν όλα. Βλακείες. Μόλις προχθές από επίσημους, ευρωπαικούς κύκλους, μεταδόθηκε η είδηση ότι οι Βρυξέλες θα δώσουν παράταση μόλις τους ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση!


Οτι ουδείς αξιωματούχος θα σπεύσει να συνεργαστεί μαζί τους, όσο η νέα κυβέρνηση επιμένει στο κούρεμα του χρέους. Πριτς! Μόλις χθες κατέφθασε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού κοινοβουλίου. Που μίλησε για αμοιβαίο συμβιβασμό. Και σήμερα αναμένεται η άφιξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup!

Οτι δεν έχουν σοβαρές, ξένες, συμμαχίες. Πριτς! Κόβω τον σβέρκο μου ότι ο Τσίπρας, αντικειμενικά, λειτουργεί ως το αντιγερμανικό «δόρυ» του Μπάρακ Ομπάμα. Για το γεγονός ότι τόσο το αμερικανικό κεφάλαιο όσο και μέρος του ευρωπαικού, που δεν ακολουθεί την πολιτική της Μέρκελ, θέλουν πάση θυσία να τυπωθεί καυτό χρήμα ώστε ν αρχίσουν οι επενδύσεις στην Ευρώπη!

Οτι οι «κομμουνιστές» του Τσίπρα θα μας αρπάξουν τις περιουσίες μας και θα βιάσουν τις γυναίκες μας. Οπως έλεγε ο τάχα μου εκσυγχρονιστής και σταθερός λάτρης του εμφυλίου πολέμου Αδωνις Γεωργιάδης!

Οτι με την επαναπρόσληψη δέκα χιλιάδων απολυμένων θα τιναχτούν τα ταμεία στον αέρα. Κουταμάρες. Πρώτο, επειδή η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε σχεδιάσει πρόσληψη 12. 000 νέων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Δεύτερο επειδή αν ο Τσίπρας επαναπροσλάβει καθαρίστριες και άλλους αλλά δεν προσλάβει καινούργιους, θα έχει ως όφελος περίπου δύο χιλιάδες του Δημοσίου. Τρίτο επειδή είναι γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι η ανασυγκρότηση της κρατικής μηχανής αρχίζει και τελειώνει με τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Και τέταρτο επειδή αν στοιχειωδώς καταπολεμηθεί η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, ε τότε το κέρδος θα είναι υπερδιπλάσιο!

Να προχωρήσω; Το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Ομως θα σας συνιστούσα να μην τους πιστεύετε. Θα συνιστούσα να επεξεργάζεστε όσα ισχυρίζονται και μάλιστα με την βεβαιότητα ανθρώπων που τα ξέρουν όλα. Θα συνιστούσα να είστε κουμπωμένοι!

Και θα σας έλεγα. Οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων αφεντικών μας είναι απείρως περισσότερο σοβαροί, συγκροτημένοι και οργανωμένοι. Γι αυτό είναι αφεντικά. Και γι αυτό εμείς «δούλοι». Επομένως γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Οτι κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Οτι ελίσσονται. Οτι δεν έχουν κανένα λόγο να υπονομεύσουν την κυβέρνηση του Τσίπρα Οτι αντιθέτως έχουν κάθε λόγο-προς αμοιβαίο συμφέρον-να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Οτι για τις προηγούμενες, ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο του Παπανδρέου όσο και του Σαμαρά έχουν από κακή μέχρι κάκιστη γνώμη. Οτι γι αυτό προσφάτως «άδειασαν» τον Σαμαρά και τον Χαρδούβελη. Και ότι ανάμεσά τους-πλην του Βερολίνου-υπάρχουν πιο ψύχραιμες φωνές!

 Οσο για τις φιλιππινέζες των ευρωπαίων αφεντικών ένα έχω να πω. Με τα λόγια του Νίκου Κοτζιά. Που ο Αδωνις Γεωργιάδης μπροστά του είναι μισή οδοντογλυφίδα: «ο Γεωργιάδης καλά κάνει που πουλάει βιβλία, καλύτερα θα ήταν να διάβαζε και κανένα»!
Δημήτρης Δανίκας