Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, κατά το 2014 η BuBa μετέφερε στη Φρανκφούρτη 120 τόνους χρυσού (έναντι 37 τόνων το 2013), 85 τόνους από τη Νέα Υόρκη και 35 τόνους από το Παρίσι. Βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον κόσμο, με αποθέματα 3.384 τόνων που αναλογούν στο 66,4% των συνολικών της διαθεσίμων. 1,447 τόνοι γερμανικού χρυσού είναι αποθηκευμένοι στην Federal Reserve της Νέας Υόρκης, 438 τόνοι στην Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο και 307 τόνοι στην Banque de France στη Γαλλία.
Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη (που τροφοδότησε δυσπιστία για τις προοπτικές του ενιαίου νομίσματος σε μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης) οδήγησε σε εκστρατεία στη Γερμανία για επαναπατρισμό μέρους του χρυσού της χώρας, με ορισμένους πολιτικούς όπως τον ορκισμένο αντιευρωπαϊστή Πέτερ Γκαουβάιλερ να εκφράζουν φόβους ότι ο γερμανικός χρυσός στο εξωτερικό είχε «πειραχτεί».
Το σχέδιο της BuBa α
νακοινώθηκε το 2012, μετά την απόφαση γερμανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου που έκρινε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να εξετάζει τα αποθέματα χρυσού στο εξωτερικό σε ετήσια βάση.
Το μέλος του Δ.Σ. της Bundesbank Καρλ-Λούντβιχ Τίλε δήλωσε ότι όλα εξελίσσονται κατ' ευχήν και ότι οι ειδικοί της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) που εξέτασαν τον χρυσό που επαναπατρίστηκε δεν διαπίστωσαν τίποτε το επιλήψιμο «όπως αναμενόταν».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113437882