05 Ιανουαρίου 2015

Τουρκία:18% των γυναικών θεωρεί αποδεκτό ο άντρας να τις χτυπάει 71% των Τούρκων χαρακτηρίζει τον εαυτό του συντηρητικό και ακολουθεί πιστά τη θρησκεία

http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201501/193973/images/det_mantilatoyrkia%5B1%5D.jpg
Το 18% των γυναικών στην Τουρκία θεωρεί αποδεκτό ο άντρας να χτυπά την γυναίκα στο πρόσωπο σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Ipsos KMG η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Πόστα. Με βάση την έρευνα η οποία έγινε σε δείγμα 15,953 ανθρώπων άνω των 14 ετών το 69% των ανδρών θεωρούν ότι η γυναίκα θα πρέπει να λάβει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί και το 57% των γυναικών συμφωνεί με αυτό.Το 71% χαρακτηρίζει τον εαυτό του συντηρητικό και ακολουθεί τις επιταγές της θρησκείας. Το 60% των ερωτηθέντων γυναικών φοράει μαντήλα ενώ το 46% των ανδρών δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς η σύζυγός τους να φοράει μαντήλα. Το 70% του πληθυσμού θεωρεί ότι πρέπει να επιτρέπεται στις γυναίκες να φορούν μαντήλα στα Πανεπιστήμια ενώ το 57% θεωρεί ότι πρέπει να επιτραπεί η μαντήλα και στο δημόσιο.Με βάση την έρευνα το 60% δεν ενοχλείται από την απαγόρευση στα ΜΜΕ ενώ το 61% δεν ενοχλείται από τους περιορισμούς στο διαδύκτυο.

Το 96% του πληθυσμού της Τουρκίας δεν έχει πάει ποτέ σε όπερα ή παράσταση χορού. Το 80% δεν έχει πάει ποτέ θέατρο. Το 73% δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία. Το 56% δεν έχει πάει ποτέ σινεμά. Το 56% δεν ακούει ποτέ μουσική. Το 29% δεν ακούει ποτέ ραδιόφωνο. Το 45% δεν διαβάζει βιβλία. Το 29% δεν διαβάζει εφημερίδες.

Ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας δεν ξέρει την περιοχή του και τη χώρα ενώ η τηλεόραση είναι το μόνο μέσο που τους βοηθάει να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικούς πληθυσμούς.Το 84% του πληθυσμού βλέπει τηλεόραση στον ελεύθερο του χρόνο.

Περίπου ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας δεν έχει ταξιδέψει ποτέ, ούτε για μονοήμερη εκδρομή, οι μισοί εξ αυτών δεν έχουν κάνει πο΄τε διακοπές στην Τουρκία και το 94% εξ αυτών δεν έχει κάνει ποτέ διακοπές στο εξωτερικό. Ωστόσο 38% επισκέπτεται τα σπίτια μελών της οικγένειας ή φίλων τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Το 38% δεν πάει ποτέ τις οικογένειές τους για φαγητό σε εστιατόριο.

Σύμφωνα με την έρευνα το 1/3 του πληθυσμού δεν ακούει ραδιόφωνο και δεν διαβάζει εφημερίδες. Τα 2/3 δεν μπήκε ποτέ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ενώ ποτέ δεν έχει συνομιλήσει (chat) από το διαδίκτυο και το 3/5 δε έχου παίξει ποτέ παιχνίδια στο υπολογιστή. Το 68% του πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο. http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=193973