02 Μαΐου 2014

Αλ Κάιντα: Να σταματήσει ο «εμφύλιος» των ακραίων ισλαμιστών στη Συρία Μήνυμα του αρχηγού του τρομοκρατικού δικτύου


Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι έδωσε εντολή στο σκέλος του εξτρεμιστικού δικτύου στη Συρία «Μέτωπο Αλ Νούσρα» να σταματήσει να πολεμά άλλους τζιχαντιστές, σε νέο ηχητικό του μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε την Παρασκευή σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες.
Απευθυνόμενος στον ηγέτη του Μετώπου, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Τζουλάνι, ο κ. Ζαουάχρι «διατάσσει τον ίδιο, καθώς και τους στρατιώτες του Μετώπου να σταματήσουν αμέσως να πολεμούν άλλες ομάδες τζιχαντιστών» στη Συρία.Του ζητεί επίσης να αφιερωθεί «στην καταπολέμηση των εχθρών του Ισλάμ, δηλαδή τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ» στη Συρία, «τους σιίτες και τους συμμάχους τους», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας πόλεμος ανάμεσα σε αντίπαλες οργανώσεις ανταρτών, κυρίως μεταξύ του Μετώπου Αλ Νούσρα και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) - αν και όλες τάσσονται κατά του συριακού καθεστώτος - έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από τον Ιανουάριο στη βόρεια Συρία, η οποία διαφεύγει του ελέγχου της Δαμασκού.

Η διαφορά με το ΙΚΙΛ, την οργάνωση η οποία επικρίνεται για τις ωμότητες και τις ηγεμονικές της τάσεις εντός του συριακού αντάρτικου, ξέσπασε το 2013, όταν ο κ. Ζαουάχρι κατηγόρησε την εξτρεμιστική οργάνωση για τη βία της εναντίον αμάχων και αντιπάλων ανταρτών και τη διέταξε να περιορίσει τις δραστηριότητές της στο Ιράκ, δηλώνοντας πρόσφατα ότι το Μέτωπο Αλ Νούσρα είναι το επίσημο σκέλος της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Στο νέο ηχητικό μήνυμα, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα καλεί εκ νέου τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι να επικεντρωθεί «στο τραυματισμένο Ιράκ όπου χρειάζεται να διπλασιάσετε τις προσπάθειες σας».»Αφιερωθείτε στο Ιράκ, ακόμα κι αν αισθάνεστε μια αδικία, για να σταματήσει αυτή η σφαγή στη Συρία. Αφιερωθείτε στην καταπολέμηση των εχθρών του Ισλάμ στο Ιράκ», προσθέτει ο κ. Ζαουάχρι στο μήνυμα που παρουσιάζει ως «συμβουλή» στο αρχηγό του ΙΚΙΛ.
http://www.naftemporiki.gr/