14 Απριλίου 2014

Σύμβουλος Επί Θεμάτων Ενεργειακής Πολιτικής o Σόλων Κασίνης με Απόφαση Σαμαρά

Με απόφαση του πρωθυπουργού,Αντώνη Σαμαρά, ο Σόλων Κασίνης ορίζεται Σύμβουλος επί θεμάτων Ενεργειακής Πολιτικής. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Κασίνης θα βοηθήσει μετά την Κύπρο και την Ελλάδα στην προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες που κρύβονται στο υπέδαφος.Σημειώνεται ότι ο κ. Κασίνης υπήρξε από τους πρωταγωνιστές στο εγχείρημα της Κύπρου που οδήγησε τελικά στην ανακάλυψη του κοιτάσματος Αφροδίτη στο Οικόπεδο 12 και από τους πρώτους που υποστήριξαν ενεργά το όλο πρόγραμμα έρευνας υδρογονανθράκων της Λευκωσίας.
Όσον αφορά τα βιογραφικά του στοιχεία, ο κ. Κασίνης σπούδασε Χημικός Μηχανικός, κατέχει πτυχίο Business Studies και Δίπλωμα Marketing.
Για περισσότερο από 35 χρόνια ασχολήθηκε επισταμένως με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεισέφερε καταλυτικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις συμφωνίες οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες και μέσω των θέσεων που κατείχε στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου εξειδικεύτηκε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.
http://energia.gr/article.asp?art_id=80952