10 Μαρτίου 2014

Φιλοσκοπιανά κόλπα…

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Party_Logo_of_the_European_Free_Alliance.svg/425px-Party_Logo_of_the_European_Free_Alliance.svg.png
Όσοι νόμιζαν ότι έχουμε ησυχάσει από τη σκοπιανή προπαγάνδα για την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, κάνουν λάθος. Αυτή τη φορά οι γνωστοί της παρέας του Ουράνιου Τόξου βρίσκουν όχημα για να συμμετάσχουν στις… ευρωεκλογές. Με τρόπο που θα επιχειρεί να ξεγελάσει το εκλογικό σώμα, το Ουράνιο Τόξο θα βάλει υποψήφιό του στη λίστα της European Free Alliance, στην οποία συμμετέχουν σχεδόν τριάντα κόμματα από όλες τις χώρες της Ευρώπης, συνήθως κόμματα εθνικιστικά, αποσχιστικά και περιθωριακά. Όμως, ένα ωραίο περιτύλιγμα μπορεί να ξεγελάσει πολίτες όχι μόνο φυσικά στη Δυτική Μακεδονία αλλά και στην Κρήτη, και στην Πελοπόννησο, και στη Ρόδο και αλλού. Άντε, όμως, μετά να εξηγήσεις στους αδέκαστους «παρατηρητές» του ΟΗΕ ότι οι ψηφοφόροι αυτοί δεν είναι μέλη της υποτιθέμενης «μακεδονικής μειονότητας», αλλά πολίτες που απλώς ήθελαν να ψηφίσουν ένα άλλο κόμμα, στο όποιο δεν ήξεραν όμως ότι έχει βρει καταφύγιο η παρέα του Ουράνιου Τόξου.


Όσο για τις δημοτικές εκλογές, εκεί, οι κύριοι αυτοί, που συνεχίζουν να επιβιώνουν είτε με την ενίσχυση των Σκοπίων είτε από διάφορους διεθνείς οργανισμούς, υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπούν… χιλιάδες μέλη της «μακεδονικής μειονότητας», θα αποφύγουν να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές. Προφανώς για να μη φανεί η γύμνια τους και το γεγονός ότι όλοι μαζί μαζεύονται, δεν μαζεύονται δύο τρεις χιλιάδες…

Ας ελπίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει μυαλό και δεν θα υιοθετήσει και πάλι άτομα σαν τον Παναγιώτη Αναστασιάδη, που αυτοσυστήνεται ως Πάντε Ασλάκοφ και εκλέγεται με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Μελίτης.

Η Κομισιόν και ειδικά ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος Στέφαν Φούλε, συνεχίζουν να επιδεικνύουν, όπου και όπως μπορούν, την ανθελληνική στάση τους. Έτσι, επειδή ενοχλήθηκαν οι Σκοπιανοί από τη λογική απάντηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεύρυνσης Κρίστιαν Ντάνιελσον, που επεσήμανε ότι θα πρέπει να λυθεί το όνομα για να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, έτρεξε ο εκπρόσωπος του κ. Φούλε, ο Πίτερ Στάνο, να κάνει δηλώσεις για να διαβεβαιώσει ότι η θέση της Κομισιόν είναι ότι το θέμα της ονομασίας μπορεί να επιλυθεί κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Με λίγα λόγια, να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ακόμη και με άλυτο το πρόβλημα της ονομασίας, ώστε να εξουδετερωθεί το ελληνικό «βέτο» στην ΕΕ.


«Φίλια» πυρά και από τους Ρώσους…

Φίλοι, φίλοι οι Ρώσοι, αλλά όταν βρίσκουν ευκαιρία -ειδικά στο θέμα των Σκοπίων- δεν χάνουν την ευκαιρία να ρίξουν την μπηχτή τους. Ο Πατριάρχης Μόσχας υποδέθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γ. Ιβάνοφ στη Μόσχα και διαβάσαμε δηλώσεις περί «μακεδονικού εδάφους που αποτελεί την πνευματική Ιερουσαλήμ για τους Σλάβους» και ότι η «Ρωσική Αυτοκρατορία πάντοτε προστάτευε τον μακεδονικό λαό». Όμως, εκείνο που πραγματικά προκάλεσε αρνητική εντύπωση είναι ότι ο ρώσος Πατριάρχης δήλωσε ότι η θέση της Ρωσίας από τις αρχές του 20ου αιώνα «ήταν η αποφυγή διαίρεσης της Μακεδονίας». Αγαπητός και σεβαστός ο ρώσος Πατριάρχης, αλλά η ελληνική κυβέρνηση οφείλει -με διάβημά της προς το Πατριαρχείο Μόσχας- να εξηγήσει ότι αυτή η δήλωση δεν βοηθά ούτε την ομαλή συμβίωση των ορθοδόξων στα Βαλκάνια ούτε στις καλές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία.
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86753&colid=39&dt=2014-03-09%200:0:0