12 Δεκεμβρίου 2013

Τουρκική Προπάγανδα,Ευήκοα Ωτα-Ηττημένα Μυαλά,"Πατριώτες" Εργολάβοι

http://1.bp.blogspot.com/-cc_DV5HSbZA/UqcRYbn2b9I/AAAAAAAC1YU/zft2e-u3goI/s640/0CFF71FD6DFF21ACA297C119B5ED7040.jpg
Η προσέγγιση της Τουρκίας , της στρατηγικής που χρησιμοποιεί της προπαγάνδας που αναπτύσσει ως ορθά κατέγραψε σε άρθρο του ο Κος Γιώργος Καπόπουλος  συνιστά μια ιδιότυπη θεωρία των δύο άκρων, καθώς οι προσεγγίσεις κινούνται μεταξύ άκριτης και ανορθολογικής υπερτίμησης και χαιρέκακης εμπαθούς υποτίμησης. Στην Κινεζική  στρατιωτική πραγματεία   η οποία γράφτηκε κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα π.Χ. από τον Σουν Τσου και στο εδάφιο Στρατηγική αναφέρει : Όταν γνωρίζεις καλά τον εχθρό γνωρίζεις και τον εαυτό σου καλά, μπορείς να δώσεις 100 μάχες και να κερδίσεις και τις 100. Αποκορύφωμα είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς να δώσεις ούτε μια μάχη. Επομένως εκείνο που έχει πρωταρχική σημασία στον πόλεμο, είναι να επιτεθείς όχι απευθείας στον εχθρό αλλά στην ίδια την στρατηγική του εχθρού.


Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω ερχόμαστε να εξετάσουμε την ιταμή προκλητική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν ως εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με τις δηλώσεις του περί Ελληνικότητας της Θράκης και περί  τουρκική μειονότητας στην Θράκη.  Ο  Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι απομονωμένος σε πολιτικό επίπεδο , εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που παρήγαγε η πολιτική του, μετρά παντού εχθρούς και με τις εμπρηστικές δηλώσεις (που γίνονται κατα καιρούς προς ικανοποίηση της σκληροπυρηνικής βάσης του Κόμματος του) προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας ,  η πολιτική του δε αποδόμηση του στο εσωτερικό της Τουρκίας πρό των θυρών. 

Αξίζει να ιδούμε ένα τελευταίο γεγονός αναφέρομαι στο τουρκικό «κάρφωμα» του δικτύου πρακτόρων του Ισραήλ που δρούσε μέσα στο Ιράν ήταν ένα επτασφράγιστο μυστικό στην Ουάσιγκτον και στο Τελ Αβίβ  Η εξωτερική του πολιτική είναι ωμή και «στυγνή» και δεν επηρεάζεται ούτε από απώλειες ζωών. Όμως το «κάρφωμα» των πρακτόρων που διέθετε μέσα στο Ισραήλ θεωρείται «ασυγχώρητο λάθος». Το Ισραήλ θα μπορούσε να συγχωρέσει τα πάντα στην Άγκυρα, εκτός της ανάμειξης της στις υποθέσεις της Μοσάντ. Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός της ΜΙΤ δεν πέρασαν μόνο τις «κόκκινες γραμμές» του Ισραήλ. Τις έσπασαν αυτό αναφέρει ο Κος Μιχάλης Ιγνατίου σε άρθρο του στον ιστότοπο του.Μέ βάση το στρατηγικό δόγμα του το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητική κίνηση.

Πως εκδηλώθηκε η αντίδραση της Ελλάδας με βάση το στρατηγικό της δόγμα:
- Με την δήλωση  του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κούτρα

-Με την άγνοια του γεγονότος  πως  τα  όσα είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός ειπώθηκαν σε ένα έδαφος ελάχιστα φιλικό προς τους κυβερνώντες στην Άγκυρα, εφόσον η Ανατολική Θράκη παραμένει μέχρι σήμερα προπύργιο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, το οποίο και ελέγχει τους κυριότερους δήμους της περιοχής. Αν οι “λευκοί Τούρκοι” της Αδριανούπολης, της Ραιδεστού και της Κεσάνης αισθάνονται περισσότερο τμήμα της Ευρώπης παρά της “Βαθιάς Τουρκίας” που ανέδειξε τον Erdoğan, η ρητορική του Τούρκου πρωθυπουργού, διανθισμένη με τις απαραίτητες “αναπτυξιακές” προεκλογικές εξαγγελίες, επιχειρεί να τους ενσωματώσει μεταφράζοντας τον “οθωμανισμό” του σε υπόσχεση πυκνότερων συναλλαγών με τον άμεσο περίγυρο.
Θα είχαν βέβαια όλα αυτά περισσότερο νόημα, αν δεν είχαν ήδη δοκιμασθεί (και αποτύχει ηχηρά) στις άλλοτε οθωμανικές επαρχίες της Ασίας. Ο αρχιτέκτονας της διπλωματίας των “ισλαμοδημοκρατών” Ahmet Davutoğlu, ο οποίος στις 14 και 14 Δεκεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα, μόλις επιβίωσε ψηφοφορίας μομφής που προκάλεσε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών ότι με τις κινήσεις του ως προς τη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράν και το Ιράκ απομόνωσε την Τουρκία βλάπτοντας και τις οικονομικές της σχέσεις σην περιοχή και πέραν αυτής αναφέρει ο  Κώστας Ράπτης στο capital.gr.


-Με την ενεργοποίηση  υπερπατριωτών εργολάβων της πατριωτικής ενημέρωσης. "Οι οποίοι θεωρούν πως η αμφισβήτηση των γεωγραφικών ορίων μίας χώρας αποτελεί πάγια αιτία πολέμου, για εκείνους που θέλουν να υπερασπιστούν τη χώρα τους, πώς χωρίς ντροπή και μακράν της πραγματικότητας, με μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας απαντάει το Ελληνικό ΥΠΕΞ στην τουρκική πρόκληση και πως ο κρυμμένος ο Σαμαράς προσπαθεί να διαφύγει των ευθυνών που του ορίζει το Σύνταγμα και που αφορούν την υπεράσπιση της πατρίδας .Αντί να συμβεί όμως το φυσιολογικό, δηλαδή ο κ. Ερντογάν να εισπράξει την απάντηση που πρέπει από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Σαμαρά, στην τουρκική πρωθυπουργική πρόκληση –που είναι ισοδύναμη με κήρυξη πολέμου- απάντησε με τις γνωστές άτονες, άχρωμες και άοσμες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας". Το ανωτέρω κείμενο σαφώς αποτελεί ανατροπή της Τουρκικής στρατηγικής και επίσης δύναται να αποτελέσει την βάση για την ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής της Ελλάδας, η οποία  που αποτελεί τον πλέον ισχυρό πολλαπλασιαστή ισχύος που διαθέτει το κάθε Εθνος και Κράτος .

-Για τον επίλογο ο ανωτερω πολίτης  άφησε το καλύτερο. "Δεν είναι, φυσικά, απίθανο οι θρασύτατες και προκλητικότατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν να βρίσκονται μέσα στο πνεύμα αλλαγής του ΝΑΤΟ για την περιοχή των Βαλκανίων (μια «ενοποίηση» η οποία συμπληρώνεται και αλληλοτροφοδοτείται από τα σχέδια του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου για την αναβίωση των «οθωμανικών Βαλκανίων») και μέσα στο γενικότερο πλαίσιο και δόγμα της νέας τάξης πραγμάτων, του οποίου πιστός υπηρέτης και εργάτης υλοποίησής του είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς.Αντί επιλόγου και πέραν οποιουδήποτε άλλου σχολιασμού, και αναλογιζόμενοι το πλήθος των ελληνοτουρκικών θεμάτων που υφίστανται και συνεχώς αυξάνονται -κυρίως λόγω μειωμένης εθνικής αντίληψης της κυβερνήσεως των Αθηνών- θεωρούμε ευτύχημα που ο Αντώνης Σαμαράς είναι πατριώτης… Γιατί αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ένας ελληνόφωνος άπατρις και μειωμένης συνειδήσεως πολιτικός…Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς ο Πατριώτης Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κος Αντώνης Σαμαράς είναι ταυτόχρονα και υπηρέτης της Νέας Τάξης Πραγμάτων και μειωμένης Εθνικής Αντίληψης Ελληνας; Μην σας προξενεί εντύπωση το μέγεθος της βλακείας που εμπεριέχεται στον ανωτέρω συλλογισμό του πολίτη ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί, στο παρελθόν έχει διαπράξει ακόμα μεγαλύτερες γκάφες.



-Ο Κος Ιωάννης Κοραντής φέρεται να έκανε την παρακάτω δήλωση : "Περιττεύει, νομίζω, να σχολιάσω τη ρηχή και άνευρη απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ -κατ' εντολή βεβαίως του πολιτικού του προϊσταμένου- στις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν, που εντάσσεται στη γνωστή γραμμή της "ψύχραιμης και νηφάλιας" αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων, με άλλα λόγια στη μόνιμη και πάγια πολιτική κατευνασμού της Άγκυρας που δύσκολα αποκρύπτει την τουρκοφοβία των Αθηνών.Κατά τα λοιπά ο Τούρκος Πρωθυπουργός, με το γνώριμο σε αυτόν θράσος, διατράνωσε για άλλη μια φορά, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα μας, τις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στη Θράκη μας -την οποία Υπουργός του είχε αποκαλέσει προ εβδομάδων "ακρωτηριασμένο βραχίονα της Τουρκίας", συναντώντας την βροντώδη σιγή της Ελληνικής Κυβέρνησης- και πέραν αυτού τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις του νεο-οθωμανικού μορφώματος στον βαλκανικό χώρο. Αλλά δεν βαριέστε, «στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Φρόνιμο θα ήταν να αναφέρει ο Κος Κοραντής και το πώς θα έπρεπε να αντιδράσει η Ελλάδα και όχι μόνο η Κυβέρνηση των Αθηνών εκτός εάν η Κυβέρνηση των Αθήνων δεν είναι και Ελληνική κυβέρνηση

Για το τέλος άφησα την άκριτη αναπαραγωγή του κειμένου (ως απέδειξε ο σύνταξας το κείμενο διάκειται περίοδο τρικυμίας εν κρανίω)  , δεν μου προκαλεί εντύπωση ο συνδασμός άκριτης και ανορθολογικής υπερτίμησης και χαιρέκακης εμπαθούς υποτίμησης της Ελληνικής διπλωματίας .Εντύπωση μου προκαλεί πως κάποιοι ομίζουν πως έτσι υπηρετούν την Πατρίδα, την χώρα μας και το Εθνος μας . Κάποτε ειπώθηκε πώς η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος του Βαρελιού, τελικά αποδεικνύεται πως η λογική του κατήφορου ταιριάζει σε άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και  υπόκειται στην διατυπώμένη αρχή απο τον Αινσταιν  "πώς δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος"