02 Δεκεμβρίου 2013

Ο Παπαδόπουλος προβληματίζει τους Τουρκοκύπριους Δεν ξεχνούν τον ρόλο του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κυπριακό


http://i.imgur.com/5zglA.jpgΤου Νίκου Στέλγια
Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη Οι Τουρκοκύπριοι δεν ξεχνούν τον ρόλο του πατέρα του νέου προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κυπριακό και εκφράζουν προβληματισμό για την στάση του Νικόλα Παπαδόπουλου στις συνομιλίες. Το συγκεκριμένο σημείο ξεχωρίζει στα πλαίσια των επαφών της «www.kathimerini.com.cy» με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, στην σκιά της εκλογής του κ. Παπαδόπουλου στο αξίωμα του προέδρου του ΔΗΚΟ.Λίγες ώρες μετά την εκλογή του κ. Παπαδόπουλου, διάφορα μέλη της τ/κ κοινότητας επισημάνουν στην «www.kathimerini.com.cy» ότι η νέα εξέλιξη φέρνει στο προσκήνιο του Κυπριακού νέα δεδομένα. Κατά την άποψη τους, υπό την καθοδήγηση του κ. Παπαδόπουλου, στην νέα περίοδο, το ΔΗΚΟ ενδέχεται να χρησιμοποιήσει μια πιο «σκληρή ρητορική» στις συνομιλίες.

http://www.lifo.gr/icache/550/384/2/596479_nikolas.jpgΟι Τουρκοκύπριοι αναλυτές επισημάνουν ότι ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ παραμένει πιστός στην πολιτική γραμμή του τέως Προέδρου Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. «Όπως ο πατέρας του, έτσι και ο ίδιος διαφωνεί σε πολλά σημεία με την ομοσπονδιακή λύση και κυρίως την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων. Η ανάδειξη του κ. Παπαδόπουλου στην ηγεσία του ΔΗΚΟ στην νέα φάση των συνομιλιών είναι μια εξέλιξη, η οποία μας προβληματίζει», επισημάνει στην «www.kathimerini.com.cy» μια τ/κ δημοσιογραφική, η οποία επιθυμεί να μην κατονομαστεί.

Ο Ερτούγ στις Βρυξέλλες Ο στενός συνεργάτης και ειδικός εκπρόσωπος του ηγέτης της τ/κ κοινότητας, Οσμάν Έρτουγ μεταβαίνει στις Βρυξέλλες. Τις επόμενες ώρες, ο κ. Έρτουγ θα συναντηθεί με τους εκπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τα τ/κ μέσα ενημέρωσης, ο κ. Έρτουγ θα καταβάλλει προσπάθειες για να αναπτύξει τις θέσεις της ηγεσίας του για το μέλλον των συνομιλιών.