16 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία: Επίθεση κούρδων ανταρτών εναντίον στρατιωτικού κονβόι

(H επίθεση έλαβε χώρα στο χωριό Eskihisar στην περιοχή Nusaybin.Η σύγκρουση έλαβε χώρα μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Κουρδιστάν Περιφέρεια προέδρου Μασούντ Μπαρζανί στην Τουρκία κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ.)

Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον ενός κονβόι στρατιωτικών οχημάτων στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.Αν και δεν αναφέρθηκαν απώλειες, η συγκεκριμένη επίθεση φέρεται να αποτελεί μία από τις σοβαρότερες παραβιάσεις της οκτάμηνης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του ΡΚΚ. Σημειώνεται ότι αντάρτες είχαν ανοίξει πυρ εναντίον ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου τον Ιούνιο, και εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου τον αμέσως επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρθηκε, η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις κατά της κατασκευής συνοριακού τείχους. Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, οι αντάρτες έστησαν ενέδρα στην αυτοκινητοπομπή και έριξαν περίπου 100-150 σφαίρες και μία αντιαρματική ρουκέτα, η οποία αστόχησε. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν και τα πυρά σταμάτησαν.Δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από το ΡΚΚ.
Πηγή: Reuters