08 Νοεμβρίου 2013

Το τουρκικό καρότο Με τον Σενέρ Λεβέντ

http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/07/katexomena.jpg
Φαίνεται ότι οι αλεπούδες που κατέλαβαν το νησί μας έχουν καταστεί πηγή έμπνευσης για τους ανόητους. Θυμήθηκαν πόσο ανόητοι ήταν και πήραν νέες αποφάσεις. Για παράδειγμα, από τους πρώτους των οποίων η εξυπνάδα έλαμψε είναι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαυρίδης. Ξαφνικά άρχισε να εκπέμπει αναλαμπές. Αναβλύζει εξυπνάδα από τα μάτια του. Διαβάστε το καλά. Ανακάλυψε, λέει, τον τρόπο ανάκαμψης από την οικονομική κρίση. Ακούσατε τι είπε; Είπε το εξής: «Όποτε πάω στο παζάρι από δω και μπρος θα ρωτώ: από πού προέρχεται αυτό το προϊόν; Αν το καρότο είναι τουρκικό και προήρθε από την κατεχόμενη περιοχή, δεν θα το αγοράσω!» Καταλάβατε; Δεν θα το αγοράσει.  Δεν θα φάει τουρκικό καρότο! Ε, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη συμβολή αυτού του πράγματος στην εθνική οικονομία, έτσι δεν είναι; Είναι εκστρατεία από Έλληνα σε Έλληνα!
Είναι αλήθεια ότι εμείς δεν πετύχαμε στην εκστρατεία «από Τούρκο σε Τούρκο», αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να μην πετύχει στην ελεύθερη περιοχή! Κοιτάξτε, πέρασε αμέσως σε δράση ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Εκφώνησε και εκείνος μια λαμπρή ομιλία. Κάλεσε τον λαό στον σωστό δρόμο. «Να αγοράζετε κυπριακά προϊόντα», είπε. Τι σημαίνει κυπριακά προϊόντα; Ελληνοκυπριακά προϊόντα σημαίνει, όχι τουρκοκυπριακά.  

Δεν σας το είπα εγώ; Η Κύπρος είναι το νησί των πνευμάτων. Εμπνέεται είτε από τους λύκους είτε από τις αλεπούδες. Δεν πέθανε το πνεύμα του Γρίβα. Ζει. Ζει τόσο το πνεύμα του Γιωρκάτζη όσο και το πνεύμα του Σαμψών. Αν δεν συνέβαινε αυτό, μήπως τώρα θα γινόταν αντιληπτό πόσο δηλητηριώδη είναι τα τουρκικά καρότα; Δεν το εφηύρε έτσι στα καλά καθούμενα ο Μαυρίδης. Το πνεύμα αυτό είναι το πνεύμα του Διγενή. Πρέπει να τον έχει επισκεφθεί ένα βράδυ. Βρήκε το ευαίσθητό του σημείο λέγοντας: «Ε φίλε, ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις από την αδράνεια. Ξύπνα! Σήκω πάνω, σε περιμένουν μεγάλα πράγματα! Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις μαϊμούδες του Αττίλα. Δεν πρέπει να μείνει ούτε ένας απ’ αυτούς στην Κύπρο. Προδίδουμε την εθνική υπόθεση τρώγοντας τουρκικά καρότα. Υποτάσσεται η εθνική μας περηφάνια εξαιτίας αυτών των καρότων…» Με ειδοποίησε το πνεύμα του Ντενκτάς. Το άκουσε εκεί και μου το μετέφερε. Μου έδωσε και μια συμβουλή: «Μην ξεχνάς Σενέρ», μου είπε, «διχοτόμηση ή θάνατος, η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική!»

Μήπως εγώ δεν ήξερα ότι μια μέρα τα καρότα αυτά θα μας άνοιγαν τόση πολλή δουλειά και θα μας έφερναν τόσους μπελάδες στο κεφάλι; Τα καρότα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα τουρκικά και τα ελληνικά. Δεν ξέρω τι πιστεύει ο Χρυσόστομος, αλλά σύμφωνα με τον δικό μας κύριο Ιμάμη είναι πολύ επικίνδυνα. Σίγουρα θα πει «μην τα τρώτε». Για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι είναι πολύ επιβλαβείς για τα κορίτσια οι λέξεις «αγγούρι» και «μελιτζάνα». Ε, δηλαδή το καρότο είναι υποδεέστερο; Μήπως είναι κατώτερο από το αγγούρι και τη μελιτζάνα; Μήπως έχει άδικο ο Μαυρίδης; Πάτησε το κουμπί σαν ένα απλός στρατιώτης ενός κόμματος που είπε «ναι» στο σχέδιο Ανάν. Μπράβο! Προχώρα και μη φοβάσαι φίλε μου. Όποτε πηγαίνεις στο παζάρι από δω και μπρος να ρωτάς οπωσδήποτε: «Ποιου είναι αυτό το προϊόν; Από πού ήρθε;». Αν έχει έρθει από το Ισραήλ, να το αγοράσεις! Αν έχει έρθει από τη Νέα Ζηλανδία, να το αγοράσεις! Αν έχει έρθει από τη Χιλή, από την Κολομβία, να το αγοράσεις! Να το αγοράσεις ακόμα και αν έχει έρθει από την Τουρκία μέσω Ελλάδας! Αν έχει έρθει από την Καρπασία ή τη Μόρφου, μην το αγοράσεις! Μην αμαρτήσεις! Να το πεις και στους τζογαδόρους σου. Άμα πηγαίνουν στα καζίνα από δω και μπρος να παίρνουν μαζί τους και τα καρότα τους. Πες το και στα αδέλφια μας που πωλούν στην Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών τα χώματά τους στα οποία καλλιεργούνται καρότα. Ούτε εκείνοι να τρώνε αυτά τα καρότα. Δεν είναι καρότο που μας χρειάζεται, αλλά μαστίγιο!

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»